Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Americká kina trpí rekordní bídou, spasí je až To


ikona
Cival
annabelleannabelle: zrození zlachristopher nolandunkerkemoji ve filmugirls tripjá, padouchjeremy rennerloganovi parťáciryan reynoldssamuel l. jacksonspider-mansteven soderberghsteven spielbergtemná věžtotržbywind river
Americe chybí nové filmy, Čechům by i to Po strništi bos záviděli... 

Adaptace Stephena Kinga rozhodně nejsou jistým prostředkem ke zbohatnutí. Ostatně není to ani měsíc, co v kinech vyhořela Temná věž. Přesto to bude horor To, který během příštího víkendu spasí americká kina a svým minimálně šedesátimilionovým otvírákem vrátí světu víru v byznysovou sílu pohyblivých obrázků. Ta totiž v uplynulých dnech povážlivě klesla, když letošní rozpačité léto završily dva ultraslabé víkendy, jejichž bídu překonávají jen dny okolo 11. září 2001… kdy byly multiplexy logicky úplně prázdné.

Mizerné výsledky podtrhla apatie distributorů, kteří na tohle vetché období filmového kalendáře pro sichr nepřichystali vůbec žádné premiéry. Největší z nich byl paradoxně re-release čtyřicet let staré klasiky Blízká setkání třetího druhu. Spielbergova sci-fi z nich vytěžila ale jen necelé dva melouny, takže žádná hitparáda.

 

Desítka tak zůstala prakticky neměnná oproti minulému týdnu. Zlato obhájili Zabiják a bodyguard, tentokrát s deseti miliony za víkend. Americký mezisoučet je na 55 milionech, což ruku v ruce s dlouhým posezením na kasovním trůnu dělá rozjívené buddy-komedii výborné vysvědčení.

Spokojení jsou i strůjci nové Annabelle, která stále drží stříbro. Šest mega dotáhlo film na 88 milionů v zámoří a náramných 253 celosvětově, takže Warneři teď musí naplno roztáčet mozkové závity, jak rychle a účinně naservírovat co nejvíc dalších bubáčin z univerza V zajetí démonů.

 

Na třetí příčce povyskočil thriller Wind River. Jeden z nejlíp hodnocených filmů roku s Jeremy Rennerem, který za necelé tři týdny promítáme v Aeru v české předpremiéře, expandoval do dalších pěti stovek kin. A proto jeho víkendové výnosy o čtvrtinu vzrostly na necelých šest mega. Po prodlouženém víkendu bude na kontě dvacka z Ameriky.

Na podobné úrovni se v amerických kinech drží Loganovi parťáci Stevena Soderbergha. Od nich se čekalo určitě víc. V aktuálním žebříčku je nad nimi i druhořadý animák Balerína - jeho jedenáct mega prozatím vytěžených z Ameriky je ale opravdu slaboulinkých.

Na šestce se i skoro dva měsíce od premiéry drží Dunkerk. Já ho viděl podruhé a i mimo IMAX je to težkotonážní paráda, to vám povím. A kdo v ní nevidí emoce a víc než jen intenzivní válečný hukot, tomu nezávidím… Z celosvětových 458 milionů je zasloužený každý dolar! Je to nová klasika.

 

Do desítky se vešli ještě Spider-Man, obludní Emoji ve filmu a megahit Girls Trip, mezi které díky prodlouženému víkendu a většímu prostoru pro rodinné filmy vyskočila po delší době trojka Já, padouch. Už skoro miliardová trojka Já, padouch!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se hororu To postaví romantika s Reese Witherspoon Home Again aka Který je ten pravý?, nebude ale mít sebemenší šanci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace