Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Fantasy The Shape of Water of Guillerma del Tora


ikona
KarelR
guillermo del toroprvni reakcethe shape of water
Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg a samozřejmě Doug Jones v trochu kouzelnější studené válce. 

Guillermo del Toro si nedávno "oddechnul" u gotického hororu Purpurový vrch a nebyla to moc velká sláva. Na jeho fantasy romanci The Shape of Water jsme se tudíž moc netěšili, a obsazení Sally Hawkins nás v kombinaci s nevýrazným trailerem taky moc neuchvátilo. Jenže víte co? Film už mají za sebou první kritici a prý to je nehorázná pecka!

Na Rotteny už dorazilo 16 recenzí, všechny jsou pozitivní a průměrný rating je oslnivých 9,1/10. Všichni tam oslavují nový filmový klenot, který diváka pohltí a vyždíme z něj každou myslitelnou emoci, za což prý může hlavně del Torovo režijní vedení.

 

Ano, Guillermo je zase jednou oslavován a prý natočil láskyplnou filmovou poetiku, která má v sobě špetku hororu, špetku romantiky, špetku zkoumání amerického myšlení... a víceméně i všechno ostatní. Výlet do ostražitých 60. let, během nich se uklízečka Elisa zakouká do tajemného příšeráka, tak začíná znít jako povinnost, která by se klidně mohla vetřít do oscarového klání.

Řada recenzí se shoduje na tom, že je The Shape of Water nejlepší del Torův film od Faunova labyrintu. Připravte se tedy na plnokrevný fantasy comeback, u něhož zamrzí jen datum české premiéry. Kdo má sakra čekat až do ledna 2018?!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace