Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Loganovi parťáci


ikona
Mr. Hlad
channing tatumdaniel craiglogan luckyprvní dojmysteven soderbergh
Oscarový režisér, lahůdkové obsazení a nadšené zahraniční reakce. Steven Soderbergh míří do kin se svou novinkou, co na ni říkáme?  

Steven Soderbergh je zpátky. V režisérském důchodu dlouho nevydržel a vrací se se zlodějskou podívanou Loganovi parťáci, ve které Channing Tatum, Adam Driver nebo Daniel Craig chystají velkou loupež, ale na rozdíl od bandy George Clooneyho mají tak trochu buranštější přístup. Zahraniční recenzenti byli nadšení, co na film říkáme my?

Jak to vidí Rimsy:

Strašlivě nenaplněný potenciál. Soderbergh svůj formálně nepřeplácaný styl dotáhl do maxima, když prostřednictvím schopných herců a atraktivního tématu servíruje… nic. V mnoha scénách je vidět, čím by Loganovi parťáci mohli být, kdyby Soderbergh jen trochu chtěl. Jenže tenhle heist se sociálními motivy se jakékoli stylizaci úzkostlivě vyhýbá a výsledek se rozplývá v podivném nedodělku. Na komedii to není dostatečně vtipné, na sociální drama dostatečně bezútěšné, na heist akci dostatečně napínavé a našlápnuté… I když to tak možná zní, o průšvih se nejedná, není to jednoznačně špatný film, ovšem vidět Tatuma, Drivera a Craiga, jak je s nimi plýtváno, prostě bolí. Nejsem si jist, co vlastně chtěl Soderbergh natočit, z filmu mi to jasné není. Ale už to beru jako zklamání. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:

Asi by nebylo dobré jít na Loganovy parťáky s tím, že dostanete Dannyho parťáky ve vidláckém stylu, s tím jsem ale ani nepočítal. Na druhou stranu nějaký ten styl by nový Soderbergh mít mohl. Vlastně asi jakýkoliv. Je tu sice pár sympaticky bizarních humorných momentů, ale ke komedii mají Loganovi parťáci daleko. Máme tu loupež, její vcelku bezproblémové plánování a provedení ovšem fanoušky heist movies asi moc nenadchne. Dojde tu i na nějaké to drama, kdy se hrdinové musí vyrovnávat s tím, že jejich životy jsi v hajzlu a lepší už to asi nebude. Ale ani v tomhle směru nedostáváme nic světoborného nebo extra zajímavého. A nakonec z toho vyleze film, který je sice plný hvězd, ovšem vyloženě bavit nedokáže v žádné své podobě. Nudit naštěstí taky ne. 

 

Jak ti vidí Cival:

Já jsem spokojenej. Zcela. Loganovi parťáci jsou totiž neokázale cool. Je to naprosto suverénně zrealizovaná kombinace sociálního dráma a uvolněného heist-movie, kde je za málo peněz hodně pestrobarevné muziky. Sebevědomé indiečko, které dokáže reflektovat patálie dnešní doby s jiskrou v oku a ve slušivém audiovizuálním hávu, opřené o dobré herce a naprostou jistotu v tom, co chce říct a jak to podat. Není to jízda na efekt, ale v rámci zadání na film ze současnosti o dvou plácajících se bráších, co si chtějí přivydělat, si ani moc nedokážu představit, jak to natočit líp.

Recenzi čekejte velmi brzy. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace