Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový Batman prý nebude patřit do propojeného vesmíru od DC


ikona
KarelR
batmanben affleckdcjustice leagueliga spravedlnostimatt reeves
Budovat filmový vesmír není legrace a čím dál tím víc to vypadá, že mají Warneři propojování a dlouhodobých plánů plné zuby... 

Dnes ráno jsme se dozvěděli, že u DC chystají novou "sérii" comicsovek, které nebudou patřit do filmového vesmíru kolem Justice League. Prostě se vezme nějaký námět, režisér si ho natočí bez ohledu na to, aby pasoval k deseti jiným filmům, a všichni budou v ideálním případě šťastní. Ačkoliv to dnes zní skoro revolučně, je to samozřejmě jen krok zpátky do doby, kdy Christopher Nolan točil Batmany, Bryan Singer Superman se vrací a Martin Campbell Green Lanterna, aniž by se pánové museli nějak domlouvat. A jak dobře víme, rozhodně to funguje víc, než když bezhlavě budujete filmový vesmír jen proto, že ho má konkurence.

Prvním filmem, jenž bude stát mimo propojený DC vesmír, by měl být origin Jokera v režii Todda Phillipse (Pařba ve Vegas). Warneři chtějí drsnou gangsterku z Gothamu 80. let, která by připomínala nejlepší filmy od Martina Scorseseho, a ne náhodou ji bude produkovat přímo Scorsese. Že jste zvědaví, co se kuchtí dál? Inu, tady přichází titulní šok. Matt Reeves totiž v novém rozhovoru prohlásil, že nebude do propojeného vesmíru patřit ani jeho Batman.

 

Ano, ten Batman, jehož měl původně režírovat Ben Affleck a stále v něm má hrát Ben Affleck. Spekulace o tom, že po Justice League dostaneme nového Bruce Waynea, se Warneři snaží už pár měsíců uklidnit. Jestli ale Reevesův Batman nepatří do DC vesmíru (studio na to prý Reevese dokonce lákalo od začátku!), proč by ho měl hrát Affleck? V překladu to skoro znamená, že experiment s propojeným vesmírem po 4 letech pomalu končí. Ačkoliv Warneři v červenci ohlásili 8 nových filmů, dopředu se reálně hýbe snad jen Shazam (a v prosinci 2018 dostaneme Aquamana), takže není zásadní problém začít po Justice League víceméně od znova.

Tak zásadní kroky jsou samozřejmě ještě daleko a třeba Wonder Woman jistě čeká kupa dalších filmů s Gal Gadot. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se Warneři na propojený vesmír brzy vykašlou a budou zkoušet odvážnější projekty se zkušenými tvůrci, kteří by jim do DC vesmíru nikdy nevlezli. Ve finále to může být velká výhra jak pro studio, tak pro diváky. Doufejme tedy, že všechno dopadne dobře a DC filmy konečně naplní svůj ohromný potenciál.

---

Vytáhni v hospodě: Včera uplynuly přesně 4 roky od obsazení Bena Afflecka do role Batmana. Schválně si zavzpomínejte, jak se to tehdy řešilo v místní diskuzi...

Vytáhni v hospodě 2: Joss Whedon údajně vystřihnul z Justice League cameo/menší roli Lexe Luthora. Film by navíc neměl mít na konci cliffhanger na dvojku, ale nový, o něco uzavřenější konec.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace