Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reynolds umí vládnout kinům i bez Deadpoola


ikona
Cival
annabelleannabelle: zrození zlachanning tatumchristopher nolandaniel craigdeadpooldunkerkemoji ve filmugirls tripjames wanlogan luckyryan reynoldssamuel l. jacksonspider-mansteven soderberghtemná věžtržbywind river
Představitelům slavných comicsových postav se daří i v civilu. Stačí pár nábojů a hlášek... 

Nick Fury a Deadpool se spojili a dopadlo to líp, než studio Lionsgate vůbec předpokládalo: Jednoznačným úspěchem. Uvolněná akční buddy komedie Zabiják a bodyguard, na jejíchž (ne)kvalitách se mí kolegové tak úplně neshodli, vsadila na prořízlé pusy a rozjívený styl Samuela L. Jacksona a Ryana Reynoldse a vyplatilo se. Sympatický trailer, virální zásah na sociálních sítích a pozitivní divácké ohlasy v klidu přebily rozpačité kritiky a vykoply novinku Zabiják a bodyguard na první místo kasovního pořadí.

Blbina za třicet milionů dolarů zvládla už během prvního víkendu vytěžit z amerických kin 21,6 míčů. Není to kdovíjaká bomba, ale jde o milý vklad do ekonomicky naprosto bezproblémové produkce, která si z Ameriky vytáhne nejspíš přes sedmdesát melounů a přinejmenším stejnou sumu ze zbytku světa. Takže půjde o jednoznačný obchodní úspěch - a vůbec bych se nedivil, když by studio Lionsgate při svém aktuálním tápání chtělo rychle dvojku. Reynoldsova star-power to ale možná hned tak nedovolí...

TRŽBY FILMŮ RYANA REYNOLDSE

 

Na stříbrné příčce si dobře vede horor Annabelle: Zrození zla. Prequel ze strašidelného univerza Jamese Wana si připočetl patnáct milionů o druhém víkendu při celkem příjemném poklesu o 55% a vyšplhal se už na 64 mega. Bude z toho devadesátka jen z Ameriky, což je samo o sobě pro Warnery velmi fajn, Annabelle je ale velkou hitovkou i v globálním kontextu, když ze zbytku světa vytěžila už skoro stovku. Povede se minimálně vyrovnat čtvrtmiliardu, kterou si připsal předchozí díl. Takže, ano, takhle vypadá úspěšná a oblíbená hororová pásová výroba...

Bronzovou příčku obsadil Steven Soderbergh, jehož filmy se obvykle dělí na ty méně zásadní a... ty zásadní. Podle kritiků by takovouhle trefou měl být Logan Lucky aka Loganovi parťáci, protože famózních 93% pozitivních recenzí moc filmů netrumfne. Občas ale Soderbergh zvládá trefit i kasovní zlatou žílu, tak jako u Trafficu, Dannyho parťáků nebo Bez kalhot - tenhle případ to ale rozhodně nebude. Hvězdně obsazený film (Tatum, Craig, Driver a spousta dalších) bohužel odstartoval jen s osmi miliony z tří tisícovek kin. Což teda považuju za hodně nepříjemný propadák. Ne že by měl někomu ze zúčastněných ublížit, ale... nepotěší.

 

Furt moc hezky se dívá na Nolanův Dunkerk. Ten sice vypadl z top trojky, ale znovu si připočetl skoro sedm milionů (při třetinových ztrátách) a v Americe je už na 165 milionech. Celosvětově je to pak už skoro za čtyři kila. Jo jo, před premiérou by to brali všichni. 

Naopak velkým fiaskem je Velká oříšková loupež 2 na pátém fleku. Trapný animák bude mít co dělat, aby splatil i tak dost skromný čtyřicetimilionový rozpočet - a průběžných 17 mega z Ameriky tomu moc nepomůže.

V druhé půlce desítky najdeme megasrágoru Emoji Movie, která s ohledem na svých globálních 120 melounů snad už pokračovat nebude, i žensko-černošský ansámblový megahit Girls Trip, jenž vydělal srovnatelnou sumu jen v Americe a jako takový určitě sequel dostane. Naopak kingovská Temná věž nadále paběrkuje jak doma, tak v cizině, a nevěřil bych ani v pokračování, ani v seriál - spíš v brzký restart. Jisté pokračování má naopak svěží nový Spider-Man, jenž sice tržbami neoslnil (zatím 724 milionů), studio Sony ale nic lepšího v rukách prakticky nemá. A Spidey, myslím, má na to zvládnout ještě velké věci.

 

Na desátém fleku pak můžete uzřít se třemi miliony z necelých sedmi stovek kin skvostně hodnocenou kriminálku Wind River s Jeremy Rennerem, kterou budeme v české předpremiéře podle všeho promítat 22. září od 20:00 v kině Aero v rámci 12. narozenin MovieZone. Další info již brzy, termín si každopádně bookujte. Možná totiž přijde i Jerem... eee, KarelR!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se bohabojné drama All Saints postaví animáku Balerína a podivně vyhlížejícímu životopisu Bruce Lee Birth of the Dragon.Snad neuvidím nikdy ani jedno z toho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace