Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Zabiják a bodyguard


ikona
KarelR
ryan reynoldssamuel l. jacksonzabijak a bodyguard
Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson vs. desítky běloruských padouchů. Vypadnul z toho solidní biják? 

Nový akčňák Patricka Hughese (Expendables 3) měl docela nápaditou kampaň, takže jsme se na něj pomalu začali těšit. Hlavně Samuel L. Jackson už v trailerech řádil jako pominutý a akce vypadala slušně, pokud vás tedy zajímá, jestli upoutávky (jako tradičně) nelhaly, račte se přesunout k dalším odstavcům.

Jak to vidí Rimsy

Plakát nabudil očekávání, ta však postupem času trochu opadla. A výsledek je někde uprostřed. Plejáda šikovných herců a jejich chemie drží pohromadě scenáristicky dost absurdní buddy movie, který má do promakanosti třeba loňských Správných chlapů hodně daleko a blíží se spíš Centrální inteligenci. Jenže Jackson, který zase jednou hraje sám sebe, a zábavně přehrávající Reynolds jsou přece jen trochu jinde než Hart i (nekamenujte mě) The Rock. Salma Hayek je ve svých letech furt neskutečně sexy a dělá, co má. Škoda toho scénáře, kvůli němuž je celé dění dost utahané a rozkouskované milionem dost zbytečných dialogů. Jako by film nevěděl, jestli chce být nahláškovanou akční jízdou, nebo zadumanou kriminálkou. A rozhodně má blíž k tomu prvnímu, občas na úkor logiky děje. Zklamán jsem nebyl, přešťasten taky ne. Ale zábavná podívaná to je.

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Mám podobné filmy hodně rád a klasická akční buddy komedie tu dlouho nebyla (ne, Správní chlapi nejsou klasickou akční buddy komedií), takže jsem se docela těšil. A odcházel z kina dost zklamaný. Zabiják a bodyguard vždycky dovede na něčem nasbírat pár bodů, ale hned po chvíli sám sobě podrazí nohy. Patrick Hughes zvládne vymyslet a natočit dobré akční scény a pár z nich je i výborných, všechny ovšem doprovází naprosto nehodící se a ve výsledku obtěžující hudba. Samuel L. Jackson si svého fuckujícího hitmana užívá přesně tak, jak bychom čekali, bohužel vedle něj obvykle stojí Ryan Reynolds a ten hraje zdeprimovaného, nudného a otravného šulina. Chvilku se to tváří jako pohodová a vtipná podívaná, aby se to bůhvíproč v některých momentech přepnulo do vcelku depresivního a zbytečně vážného filmu. No a výsledkem je bordel, který někdy šlape výtečně, někdy strašlivě a většinou tak nějak průměrně. Po chytré a povedené kampani jsem čekal o dost víc.

 

Jak to vidí KarelR

První půlka ještě trochu drhne, jakmile však Reynolds s Jacksonem opustí Londýn, bavil jsem se málem královsky. Jistě, Zabiják a bodyguard je béčko jako řemen a v rozpočtu chybí tak 10 mega na to, aby se eliminovalo pár fakt hnusných triků a vůbec dost laciný vizuál. Hughes ale dobře věděl, že z producentů víc nevydojí, takže vsadil na kvantitu a v podstatě tenhle těžký souboj vyhrál. Do velké míry za to může Jackson, který si svého zabijáka neskutečně užívá (v životě byste neřekli, že mu je 68 let!), a druhým opěrným pilířem je akce, s níž se vůbec nešetří a kaskadéři se na ní očividně vyřádili. I když se tedy nekope první filmařská liga, jako zábavný výplach bych Zabijáka a bodyguarda s klidem doporučil.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace