Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři slaví: Dunkerk překonala jen hitová Annabelle


ikona
Cival
annabelleannabelle: zrození zlaatomic blondechristopher nolanconjuringdunkerkemoji ve filmugirls triphalle berryjames wanspider-mantemná věžtržby
Warneři splnili normu a další léto přinesli nový komerčně výnosný strašidelný biják. 

Zapamatujte si jméno David F. Sandberg. Warneři na tohohle švédského třicátníka totiž budou zjevně hodně spoléhat (má točit mj. plánovanou comicsovku Shazam!). Režisér loňského nízkorozpočtového hororového hitu Zhasni a zemřeš, který jen v Americe utržil dvanáctinásobek svého rozpočtu, se nechal po svém průlomu pokorně najmout na další hororovou zakázku. A upekl z (před)pokračování Annabelle veleúspěšnou letní bubáčinu.

Další přídavek do výnosného hororového univerza Jamese Wana, jenž znovu produkoval a který panenku Annabelle, jak známo, uvedl na scénu v megavýdělečném V zajetí démonů, se dočkal spokojených amerických recenzí (na Rottenech 69% pozitivních textů) i diváckých reakcí. Hlavně si ale nová Annabelle podmanila americká kina díky úvodním 35 milionům dolarů.

 TRŽBY FILMŮ PRODUKOVANÝCH JAMESEM WANEM

 

Suverénní otvírák by v rámci jiného žánru stačil na stovku jen z Ameriky, horory ale mají výdrž výrazně nižší – první Annabelle to takhle před třemi lety dotáhla z úvodních 37 melounů na 84 mega. Dvojka dopadne hodně podobně, těší se totiž lepšímu hodnocení, ale zas už jde o zavedenou značku s trochu nižším otvírákem. Pro Warnery je to ovšem znovu velmi výnosný podnik a potvrzení, že Wan je jako hororový producent z ekonomického hlediska absolutní král, protože všechny jím vedené série vydělávají hrozné peníze (SAW, Insidious, režírované V zajetí démonů… i to Zhasni a zemřeš produkoval on). Annabelle: Zrození zla se každopádně stalo tou dlouho vyhlíženou hororovou trefou letošního léta. Přejme jí to.

Warneři se můžou tetelit i při pohledu na Dunkerk. Znovu třetinový pokles tržeb přinesl do kasičky dalších 11 milionů a pomohl Nolanovi pošoupnout se na 153 mega z Ameriky a víc jak 360 z celého světa. Na nepříliš vlídný válečný film náramná bilance a potvrzení Nolanovy pozice hollywoodské jedničky…

 

Tržby všech letních blockbusterů jsou ale v úhrnu zklamáním, protože trh v Americe o 12% zaostává za loňským rokem. Selhání zejména Pirátů a Transformerů jsou až příliš bolestivá. Propadáky ale přibývají každým týdnem, nejnověji hlavně Velká oříšková loupež 2. Druhořadý animák sice stál zlomek nákladů než vycíděné pixarovky, jeho devět milionů vytěžených ze čtyř tisícovek kin (!!) je ale naprosto katastrofálních. Distribučka Open Road Films při pohledu na výnosy z takové oříškové záplavy asi hodně slzí. Ale srágoru holt občas zvládnou poznat i rodinky s dětmi.

Ty koneckonců nechodí ani na Emoji Movie. Jeden z nejhorších animáků vysokorozpočtové 3D historie si na pátém místě připočetl šest melounů a vytáhl se v Americe na nikterak úžasných, ale pořád nezaslouženě vysokých 63 milionů. Globálně už je to skoro stovka, ale sequel snad nehrozí a na tuhle ostudu se brzy zapomene.

 

Podobný osud nejspíš čeká i bramborovou Temnou věž, která strašně rychle vyklízí pozice. O druhém víkendu si připočetla jen slabých osm milionů, což posouvá ambiciózní produkci k 34 milionům z Ameriky. Zatím jen dalších 19 melounů přiteklo z ostatních trhů. S takovým diváckým nezájmem tvůrci určitě nepočítali - přípravy ohlášeného seriálu to jen tak nepodpoří a už vůbec ne neuspíší.

Po šesti milionech si připsal už-skoro-stomilionový velehit Girls Trip, který jen zesílí zájem studií o komedie o pařících ženštinách, a také nový Spider-Man. Ten se posunul na globálních 702 milionů, v Sony by ho ale určitě chtěli posunout aspoň ještě o jednu úroveň výš.

 

Desítku pak uzavírají pětimilionoví snaživci: thriller Kidnap s Halle Berry, akčňák Atomic Blonde a na devátém místě i drama The Glass Castle s Brie Larson, Woodym Harrelsonem a Naomi Watts. U něj mrzí hlavně velmi průměrné recenze.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Ryan Reynolds potvrdit svou deadpoolovskou star-power v komediálním tandemu se Samuelem L. Jacksonem v Zabiják a bodyguard. A překvapit zkusí i Soderberghovi velebení Loganovi parťáci.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace