Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Epizoda 3: Pomsta důchodců


ikona
imf
adaptace seriáludavid carradinekung-fu
 

Některé nápady hollywoodské producenty neomrzí, ani když se jim na potkání směje prakticky každý. Vzpomínáte si na seriál Kung-fu, který v 70. letech ukradli Brucovi přímo z lopaty a obsadili do něj Davida Carradinea? Asi ne. Bruce Lee byl tenkrát tak naštvaný, že odjel do Evropy a natočil tam Way of the Dragon (kdyby každý frustrovaný tvůrce natočil takové dílo, možná bych někoho najal, ať jde naštvat Rona Howarda ;) a po westernových lokacích a amerických televizních obrazovkách zatím poskakoval Kwai Chang Caine a kopal kovboje do rozkroku (se vší úctou k Davidu Carradineovi, už tenkrát dělal shaolinským studentům ostudu ;).

Vy si dost možná budete pamatovat až resuscitaci tohoto seriálu, která běžela pod názvem Kung-Fu: Legenda pokračuje i na českých televizních kanálech. Dočkala se celých čtyř sezón (původní seriál měl pouze tři) a její úspěch je mi dodnes záhadou (můj otec se nediví, jemu se to líbilo už tehdy). Carradineovi bylo v první roli čtyřicet a neuměl kung-fu, v novějším seriálu mu bylo šedesát a v jistých momentech přestával umět mluvit (dabing to naštěstí napravil). Ne že bych se mu divil, protože ta neuvěřitelná moudra, která ze sebe musel sypat v realitě i shaolinských flashbacích, nutila lid celé Asia k nedobrovolnému samovznícení. Ale to nemá smysl pitvat, kdo to viděl v dětství, ten si možná uchoval příjemné vzpomínky. Doposud. Teď vás o ně připraví Legendary Pictures. Nedávno jsem ty kluky z Wall Streetu chválil za rozumné nápady se Supermanem a World of Warcraft, ale celovečerní adaptace Kung-fu? Nééééé....

Nechci vypadat jako nějaký zabedněný kulturní barbar, ale už původní myšlenka - obsadit do role shaolinského mnicha Amíka jako poleno a pak ho nechat poučovat póvl v Bronxu o všemocném Buddhovi - omlouvám se, ale tady zkrátka něco smrdí, tím spíš že mistr Carradine má jen velmi chatrný výcvik v karate, jeho akční scény byly šíleně nastříhané a novější seriál to nikterak nevylepšil tím, že do role jeho syna obsadil Chrise Pottera, která pro jistotu neuměl vůbec nic. Jak si s tímhle dědictvím poradí Legendary Pictures? Obsadit Asiata je nemyslitelné, protože by tím zbořili celou pokroucenou poetiku původního seriálu. Jedinou možností je jednat rychle, dokud se ještě David Carradine udrží na nohou. Sedmdesátka na krku, ale ještě předloni machroval, že během natáčení Kill Billa se cítil jako kamzík. Takže radím vám dobře... obsaďte Davida, nechte ho pronášet kultovní hlášky a bojová umění může obstarat jeho synátor... tam bych prosil obsadit někoho šikovnějšího... talentů po světě pobíhá dost. A kdyby to náhodou nevyšlo a ten part by přistál třeba na stole... eee... Dominica Purcella, budu se na to těšit alespoň jako na stylovou parodii. Ostatně Carradine s nimi má bohaté zkušenosti. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace