Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Monstra a roboti mají problémy


ikona
Mr. Hlad
bumblebeemonster universemummytom cruisetransformers
Monster Universe a Transformeři měli letos nastartovat nebo podstatně rozšířit své filmové vesmíry. Teď ale mají úplně jiné starosti.  

Bylo celkem zábavné sledovat, jak se v Hollywoodu pokoušejí budovat filmové vesmíry. Ale letos nejspíš spoustě lidí došlo, že to, co funguje u comicsovek, nemůže šlapat všude. A že by možná nebylo od věci pokusit se natočit jeden dobrý film a za pár let sequel místo toho, abychom každý týden četli velkohubá prohlášení o tom, jak v příští dekádě uvidíme sedm sequelů, tři spin-offy, šest seriálů, jedenáct remaků a anime verzi navazující na film, který má mít premiéru za dva měsíce. Letos se své vesmíry pokusila nastartovat Mumie z Monster Universe a výrazně rozšířit se měli i Transformers. Ale vypadá to, že po nepříliš přesvědčivých tržbách bude všechno jinak. 

 

Začněme u robotů. Je celkem jisté, že dalšího filmu se dřív nebo později dočkáme a příští rok dorazí první spin-off o Bumblebeem, ale Michael Bay i Mark Wahlberg vyhrožují, že s šestými Transformery už nemají mít nic společného a teď to balí i Akiva Goldsman. Scenárista Čisté duše měl šéfovat bandě psavců, jejímž úkolem bylo zapracovat do filmových Transformerů výrazněji jejich mytologii. Neřešme teď, že pětka působí jako film, který napsal sedmiletý kluk během velké přestávky a ještě stihl polovinu svých poznámek ztratit, ale Goldsman jednoduše na dalších transformeřích projektech pracovat nebude. Proč, to ví asi jen on a studio, oficiálně za to však může jeho narvaný diář a snaha napsat novou verzi Já, legenda, seriálový Stark Trek: Discovery nebo hraný reboot comicsových Teen Titans. No, chybět nám nebude a po stránce příběhů to u Transformers může být jen lepší. 

 

A podle všeho to možná balí i Alex Kurtzman, jehož Mumie v kinech neuspěla zdaleka tak, jak se čekalo a doufalo. Film zrovna moc pochval nesklízel, a i když se říká, že za výsledek může Tom Cruise, který každému rád kecá do práce, tak trochu se nabízí myšlenka, že scenárista Kurtzman svůj první opravdu velký režijní film prostě nezvládl. Jeho hlavním úkolem však bylo šéfovat scenáristické bandě, která měla do kin poslat Frankensteina s Javierem Bardemem, Neviditelného muže s Johnnym Deppem a teoreticky i Frankensteinovu nevěstu s Angelinou Jolie nebo Vlkodlaka s Dwaynem Johnsonem. Těžko říct, co se bude dít dál, protože ani sám Kurtzman to evidentně neví. Spolu s Goldsmanem pracuje na Star Trek: Discovery a při rozhovoru o něm prozradil, že si není jistý a sám se ještě nerozhodl. Prý ho to musí zajímat, musí cítit vášeň a podobně… Ale asi půjde spíš do značné míry o to, jestli bude mít Universal vášeň pro Kurtzmana. Další průšvih z ranku Mumie by totiž velkým hororovým plánům mohl definitivně zlomit vaz. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace