Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Temná věž od Stephena Kinga


ikona
KarelR
Idris Elba jako legendární pistolník, Matthew McConaughey jako "víc než ďábel" a Temná věž, na jejíž ochraně visí osud všech světů. Co na to říkají první recenzenti? 

Už za tři týdny v českých kinech uvidíme Temnou věž, adaptaci slavné knižní ságy od Stephena Kinga. Věhlas těchto románových skvostů vedl k tomu, že kolem Věže tančili třeba J. J. Abrams nebo Ron Howard, nakonec ale za kameru usedl Nikolaj Arcel. Úspěšný dánský režisér, jenž natočil třeba Královskou aféru, se do Hollywoodu vydal poprvé. A jestli si myslíte, že ho Amíci sežrali zaživa, tak uvažujete zcela správně.

Temnou věž trápila už kampaň, z níž film nevypadal jako úchvatná fantasy, ale jako akční béčko z ranku Knihy přežití. Pokračovalo se zákulisní potížemi a zoufalými testovacími projekcemi, po kterých Arcel všechny uklidňoval, že se vlastně nic neděje. No a teď jsme v cílové rovince, což znamená vypuštění recenzí pouhý den americkou premiérou. Co se v nich dočtete? Především se mluví o tom, že je Temná věž děsný průšvih. A to snad po všech myslitelných stránkách.

 

V první řadě je prý film hrozně napsaný a ve druhé vypadá spíš jako televizní počin, v němž se marně vytváří nějaký zajímavý svět. Temná věž tak údajně působí jako celý seriál, který někdo na Youtube sestříhal do hodiny a půl, a už teď je vcelku jasné, že žádná dvojka nebude. A kdo ví, jak dopadne chystaný doprovod z malé obrazovky.

Pokud vás zajímají čísla, z prvních sedmnácti recenzí jsou pozitivní jen tři a průměrný rating je na Rottenech 4/10. Na těch 95 minut s mizernými postavami, slabou videoherní akcí a utahaným tempem tak můžete zapomenout až do chvíle, kdy vám za pár týdnů řekneme, že jsou v Americe mimo. Král Artuš má totiž na Rottenech 4,6/10 a kdo ví, jestli za mořem prostě nehodnotí fantasy obráceně...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace