Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars mají nového scenáristu


ikona
Mr. Hlad
force awakensgeorge lucashan solostar wars
Hvězdné války mají nového scenáristu. Začíná další kolo potíží a střetů režisérů se studiem, nebo se není čeho bát?  

Když se Hvězdné války vrátily do kin se sedmým dílem, byla to kulturní událost roku. Ne všichni byli sice extra spokojení, J. J. Abrams ale ukázal, že tahle značka láká diváky i v jednadvacátém století a dokázal natočit film, na který mohli přijít fandové původní trilogie ze sedmdesátých a osmdesátých let i té prequelové. A nakonec si film v kinech vybojoval přes dvě miliardy dolarů. A u Disneyho byli připraveni to pořádně rozjet. V poslední době to ale vypadá, že trochu brzdí. Spin-off Rogue One provázely problémy, došlo na neoblíbené přepisování a přetáčky a i když šlo zase o hit, fanouškovské nadšené lehce povadlo. A nekončíme. 

 

Osmička Poslední z Jediů, kterou kutí Rian Johnson a pošle ji do kin v zimě, zatím vypadá v pohodě a nikde se neobjevily zásadnější zmínky, že by se kolem ní děly nějaké podezřelé věci, u dalších filmů to však neplatí. Han Solo přišel nedávno o režiséry, Millera s Lordem nahradil prověřený, ale na první pohled možná trochu nudnější Ron Howard a snaha dostat film do kin v létě by se studiu kvůli konkurenci v podobě Avengers: Infinity War a druhého Deadpoola nemusela vyplatit. A změny, ze kterých by fandové mohli být nervózní, se teď týkají i devátého filmu. 

 

Ten má točit tvůrce Jurského světa Colin Trevorrow, pod nímž se ovšem ošklivě zahýbala židle v okamžiku, když se ukázalo, že jeho letošní The Book of Henry je nejen propadák, ale podle všeho i srágora. Zatím to ustál, i když ne úplně. Produkce by měla začít v lednu a ačkoliv byl donedávna jako scenárista uváděn Derek Connolly, psaní po něm přebere nepříliš známý Jack Thorne. Ten je zodpovědný za chystané drama s Julií Roberts Wonder a divadelní hru Harry Potter and the Cursed Child. Ale možná jde jednoduše o to, že devítka se měla hodně točit kolem princezny Lei a je potřeba ji pořádně překopat. A Trevorrow a jeho obvyklý parťák by na to nemuseli mít čas. 

 

Výsledek uvidíme v červnu 2019. Deváté Star Wars tedy dorazí stejně jako Han Solo uprostřed nejnarvanějšího období roku. Je otázka, jestli to není zbytečný risk, když Síla se probouzí i Rogue One během Vánoc slavily sakra velký úspěch, ale studio už s datem premiéry nejspíš nepohne, i kdyby chtělo. Uvolněné Vánoce 2019 si totiž stačil uzmout Peter Jackson a jím produkované fantasy Mortal Engines a 13. prosince 2019 navíc dorazí i sequel Wonder Woman. Jo, bylo by tam dost narváno, ale lidi si na zimu a Hvězdné války zvykli. Že by z toho v létě mohl být propadák, asi moc pravděpodobné není, na druhou stranu jestli se nepovede Solo, může to být ještě celkem divočina…

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace