Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nadšené první reakce: Detroit a Loganovi parťáci


ikona
KarelR
adam driverchanning tatumdaniel craigdetroitjohn boyegakathryn bigelowloganovi partaciprvni reakcesteven soderbergh
Američtí kritici chválí dva další letošní filmy. Dotáhne to některý z nich na Oscary? 

Mezi nejočekávanějšími filmy léta byla kupa blockbusterů, zároveň se ale vyhlížely i návraty Kathryn Bigelow a Stevena Soderbergha. Držitelka Oscara za Smrt čeká všude natočila drama Detroit, v němž se řeší policejní násilí v roce 1967, a režisér Dannyho parťáků se vrhnul na komediální heist Logan Lucky (u nás samozřejmě jako Loganovi parťáci), v němž Daniel Craig, Channing Tatum a Adam Driver vykrádají automobilové závody.

Proč o tom píšeme právě teď? Jak jste uhodli z titulku, důvodem jsou první americké recenze, jež oba filmy náramně chválí. Kathryn Bigelow prý natočila ohromně vyhrocené a emocionální drama, které působí velmi současně a prý se může stát nejdůležitějším filmem roku 2017. Z 52 dosavadních recenzí jich 49 zvedá palec nahoru, průměrný rating se zastavil na 8,1/10, a už teď byste měli počítat s tím, že Detroit dorazí na Oscary.

 

To Loganovým parťákům ceny asi nehrozí - už kvůli zběsilému ladění, jež sází na prostý americký venkov a Craigova maniakálního kriminálníka Joea Banga. Na druhou stranu to ale neznamená, že bude Soderbergh brečet, protože i on se dočkal velké chvály, která film dovedla k prozatímnímu ratingu 8,1/10. Kritici jásají nad tím, že jsou Loganovi parťáci děsně zábavní a že mají na tak ujetou žánrovky parádně vykreslené postavy. Všech 18 vydaných recenzí je přitom pozitivních, takže rozhodně potěší, že se filmu 31. srpna dočkáme i u nás.

Jak to vypadá s Detroitem? Ten zatím českou distribuci nemá. Vzhledem k ohlasům by to ale někdo mohl napravit, a když už v tom bude, brali bychom v kinech i Wind River. Díky moc!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace