Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel představitel Fantozziho Paolo Villagio


ikona
Mr. Hlad
paolo villaggiorip
Ve věku 84 let odešel ze světa Paolo Villaggio, představitel dost možná nejslavnějšího a nejlegračnějšího účetního všech dob.  

Jsou legendy a legendy. Ty první dostávají Oscary, ty druhé se k nim ani nepřiblíží. Někdy se ovšem stane, že si diváci pamatují spíš ty druhé než první. Paolo Villaggio je rozhodně ten případ. Italský komik, který rozesmál několik generací a jehož filmy se pravidelně objevují i v našich televizích, bohužel dnes zemřel ve věku 84 let. Villaggio se v mládí živil jako námořní navigátor nebo úředník, vždycky ho to ale táhle k humoru. Zprvu vystupoval v kabaretech v Janově, později přesídlil do Říma a nakonec se dostal do televize a pak stvořil Uga Fantozziho, malého tlustého a nešikovného smolaře s dobrým srdcem. 

 

Poprvé se objevil v roce 1971, bylo to ovšem v knize. Do kina se Fantozzi podíval v roce 1975 a dělal bordel v japonské restauraci nebo na fotbale. A byl z toho hit. Film je dnes považován za kult a nejenom v Itálii. Fantozzi, o němž se v českých verzích mluví spíše jako o Panu účetním, se pak objevil v několika dalších filmech a Villaggio se doma v Itálii nakonec dočkal i čestného Zlatého lva na festivalu v Benátkách. Vedle Fantozziho si ale zahrál i ve vážných rolích, třeba ve Felliniho Hlasu Luny a napsal několik knih. Pro diváky bude ale asi navždy obtloustlým smolařem Fantozzim. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace