Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních červencových filmů


ikona
KarelR
baby driverdunkerkpekne blbesvet podle daliborkavalerian a mesto tisice planet
V červenci dostaneme hned dva epické filmy, které nestojí na zajeté značce. Haleluja! 

Rimsy letos poslal z Varů tolik článků, že se musela kupa věcí trochu odsunout. Jednou z nich je i tradiční přehled neznačkových filmů, který je ale díky tomu o něco akurátnější. Všechny filmy totiž mají za sebou první ohlasy (ať už zahraniční nebo domácí), takže dostanete vcelku jasný obrázek o tom, co vás v červenci čeká v kinech.

6. července

V utajení

Špiónský biják s Noomi Rapace, Orlandem Bloomem a Michaelem Douglasem šel dost mimo radar. Hlad na něj každopádně vyrazil a tvrdí, že vás čeká "starosvětské akční béčko jak vystřižené z devadesátých let se svižným tempem, sympatickou hrdinkou a spoustou hereckých hvězd, které sice hrají na půl plynu, ale tady to v pohodě stačí. Nenáročná thrillerová podívaná bez větších ambicí. Pokud zrovna tohle teď potřebujete, tak se téhle oldschoolové podívané bát nemusíte." Číselně za Hlada 6/10, vyšší ambice tu ale možná ani nebyly.

 

13. července

Pěkně blbě

Jeden z nejlepších filmů roku podle amerických recenzentů má na ČSFD 82%. Rimsy mu v recenzi napálil "jen" 7/10, prý vás ale čeká "velmi příjemná a pohodová komedie, která překvapivě důsledně vychází z reálného příběhu hlavního hrdiny. Boj s předsudky je zde podaný velmi mile, stejně jako určování životních priorit. A to se nevidí každý den." Ve finále tedy lehčí zklamání, ale při současné žánrové stagnaci asi i tak jistá volba.

 

Svět podle Daliborka

Vít Klusák chtěl být s Daliborkem kontroverzní a očividně se mu to povedlo. Půlka českého internetu řeší, nakolik je film dokumentární a nakolik hraný, a i hodnocení létají od pochval k totálním sestřelům. Co na to Rimsy? Ten zvedá palec a láká na "kontroverzní dokument, který vás v klidu prostě nenechá. Motivy vzniku a s nimi související etické otázky jsou bezesporu stejně zajímavé jako samotný hlavní hrdina, takže kromě výborné zábavy nabízí Daliborek i silné a nejednoznačné téma k pivu. Tenhle dokument vyvolá ještě hodně diskuzí." Hodnocení 8/10 pak už jen potvrzuje, že to za to kino asi stojí...

 

20. července

Dunkerk

Nolan je borec už proto, že po Interstellaru neuhnul ke značkové jistotě a servíruje další originální projekt. Dunkerk nám ukáže evakuaci britské armády za druhé světové války, jejíž selhání by zřejmě přihrálo Hitlerovi vítězství. A ačkoliv to zatím nevypadá na velké finanční hody, důležitější je, že jsou kritici nadšení. Nolan zase experimentuje s dějovými liniemi a prý natočil nesmírně napínavý válečný biják, který nás na 107 minut zařeže do sedaček. Velká očekávání jsou tedy na místě, tady by zklamání hrozit nemělo.

 

Valerian a město tisíce planet

Luc Besson dal dohromady francouzskou odpověď na Star Wars a Avatara a už z principu mu nejde nefandit. První recenze sice tvrdí, že to dějově skřípe (hlavně ve druhé půlce) a že tu nejvíc září Cara Delevigne, což zní trochu nebezpečně. Na druhou stranu ale všichni chválí vizuální podání, které je podle všeho parádní a má se v něm odehrát hned několik výborných akčních scén. Kéž by to ve finále bylo fajn. Nejdražší francouzský film všech dob si totiž selhání nezaslouží!

 

27. července

Baby Driver

V Americe je Baby Driver málem novodobá modla, u nás se mu ale tak moc nedaří. České ohlasy jsou vcelku rezervované (viz 76% na ČSFD), a jako by to nestačilo, imf se v recenzi (podobně jako Cival a Rimsy v prvních dojmech) taky drží zpátky: "Zábavná jednohubka, která budí pocit, že ji Wright točil na objednávku podle cizího scénáře. Na srdcovku je v ní málo srdce, ale to neznamená, že vás nechytí za oči, uši i ostatní orgány. Baby Driver je přesně takové to koření, které každá sezóna potřebuje - malý film s velkými nápady." Upřímně... všichni mě štvou, na film za 7/10 jsem se tři roky netěšil. Snad si za 2 týdny dáme protirecenzi!

 

Druhá strana naděje

Finskou kinematografii na MovieZone svěřujeme Rimsymu. Často ho to samozřejmě bolí, u Druhé strany naděje ale hlásí velkou spokojenost: "Aki Kaurismäki po delší odmlce přináší vyvážený mix smutného sociálního dramatu a groteskní komedie. Pomrkává na fanoušky svými typickými trademarky a ukazuje, že ani na začátku sedmé dekády života nepatří do starého železa." Inu... osmičkových filmů není nikdy dost, tak si to kino klidně dejte.

 

Co jste si vybrali z červencové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v srpnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace