Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Za co Casey Affleck dostal Oscara? Proč vás bude bavit výlet do NASA? A jak se povedl návrat Rentona a spol.? 

Na začátku června se na MZ vysypala kupa článků z Varů, takže šlo dost věcí stranou. Jednou z nich byl i rekap červnových blůček, který si tedy dáme opožděně a asi vám u něj nebude moc veselo. Ne, nemluvím o kvalitě filmů, i když se toho neurodilo zase tolik. To se nám jen sešly hned dvě posmutnělé pecky, které nevyváží ani rozdováděné holky z NASA.

Místo u moře
Vyšlo: 7. června 2017
Cena: 268 Kč (DVD)

Až vám bude v životě úplně nejhůř, pusťte si Místo u moře a zjistíte, že jste na tom ještě dobře! Vážně nevím, jak Kenneth Lonergan tenhle příběh vymyslel, výstižnější označení než "ultimátní depka" mě ale prostě nenapadá. Ideálně si samozřejmě nezjišťujte, proč je tu Casey Affleck tak v háji, že si za to vysloužil Oscara. Místo u moře totiž řeže do duše nejen atmosférou, ale i vývojem děje, který se vlastně dělí na ticho před bouří a "tu druhou část, kdy byste se radši vrátili k tichu před bouří". Asi není potřeba připomínat, že to je celé skvěle napsané, zrežírované i zahrané. A i když je tu vyloženě památných scén jen pár, na konci vlastně budete rádi, že jich nebylo víc. (8/10)

 

Skrytá čísla
Vyšlo: 14. června 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Vždycky mě baví, jak internetoví trollové řeší rozdělení filmů podle hlavních postav. Bílí chlapci potřebují bijáky s bílými chlapci, snědé dívky se snědými dívkami, a tak dále a tak dále. Jak snad sami víte, je to totální blbost. A Skrytá čísla jsou toho jasným důkazem, protože se jedná o komedii se třemi hrdinkami tmavé pleti, které se snaží zabodovat v NASA a musí to bavit snad každého. Bílí muži jsou tu hlavně za nepřátele, jimž (různou rychlostí) začíná docházet, že je rasismum strašná kokotina. A jelikož jsou zahraní s velkou chutí (Kevin Costner je jako tradičně boží), výsledkem je pěkně vyvážený životopisný biják, který zvládá předat nějaké to poselství i fungovat jako fajnové pokoukání pro celou rodinu. Víc takových dojáků, které pak omylem bloudí až na Oscary! (7/10)

 

T2 Trainspotting
Vyšlo: 21. června 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray)

Druhý Trainspotting řadu lidí zklamal, já ale nemám jedničku za nějakou velkou modlu - a možná proto jsem byl naopak spokojený. Jako film o tom, jak se závisláci mají na dohled stáří, mi tahle edinburghská sonda přišla víc než dobrá. A i když mohla stát jen na nostalgickém vzpomínání, zápletka s Begbieho pasením po Rentonovi je dost napínavá na to, aby Trainspotting 2 fungoval i jako lehce podfukářská žánrovka. Ten poměr vracení se do minulosti a přicházení na to, že přešlapování na místě sejme prakticky každého, mi prostě náramně sednul. Za mě tedy další výborný Boyle, který sype životní pravdy málem se stejnou kadencí jako jeho kultovní předchůdce. (8/10)

 

Dále v červnu vyšlo: Kruhy, Lék na život, Lion, Neon Demon, Padesát odstínů temnoty, Psí poslání, Spravedlnost pro mou dceru, Ulička slávy, Zakladatel

Nashle u červencového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace