Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformeři dostali brutální ránu. Čeká nás restart?


ikona
TedGeorge
autadisneygal gadotmichael baymumiepirati z karibikupixarscarlett johanssontom cruisetransformerstržbywonder woman
Michael Bay dostal přes prsty. Začne konečně točit něco jiného než Transformery? 

Pátý díl. Vážně je v kinech už pátý díl Transformerů. Jako kdyby to přitom bylo včera, co do multiplexů zamířila svěží jednička, která na blockbusterovém poli nakopávala zadnici zbytku světa. Jenomže časy se mění. Po tragické dvojce značku opustila Megan Fox. Po trochu lepší trojce dal robotům vale Shia LaBeouf. Jediné, co zůstává, je Michael Bay, který už více než deset let mrhá svým nesporným talentem na to stejné v bleděmodrém. Ale to jsem odbočil. Pojďme k tržbám.

Vydělat necelých 70 mega za prvních pět dní v Americe je málo. Hodně málo. Analytici a tržební kecalové sice čekali nejmenší tržby z dosavadních transformeřích pokusů, ale takový pokles je docela maso. Jenom připomínám, že čtyřka si v USA připsala víkendový otvírák 100 mega. Kdybychom v případě pětky zapomněli na středu a čtvrtek, tak jsme na 45 milionech za víkend. Zatímco předchozí díl vydělal v Americe 245 melounů, pětka bude ještě ráda za 150. Nesmíme totiž zapomínat na blížícího se Spider-Mana, který smete všechny kohouty řádící na stejném smetišti.

 TRŽBY FILMŮ S TRANSFORMERY

 

Jak už jistě tušíte, vše zase zachraňuje Čína. Neoperujeme tu sice s absurdně vysokými čísly z ranku série Rychle a zběsile, ale otvírák za 123 milionů dává naději na čtvrt miliardy jenom ze země s velkou a dlouhou zdí. Korea, Rusko, Velká Británie, Německo a další várka zemí přispěli dalšími 73 miliony a celkově tak svět přidává 196 milionů dolarů. Následující týdny přitom ještě přibydou Francie, Brazílie, Mexiko, Španělsko, Japonsko a další.

Co se světa týče, tak to věru není špatný otvírák. Dovedu si představit celkem 700 mega. Jenomže to je Bayovi prd platné. On potřebuje miliardu jako prase drbání a kvůli zklamavším americkým číslům se jí nedočká. Nenastal právě teď čas na odchod? No tak, Míšo, jak víc ti to diváci mají naznačit. Klidně tu značku někomu předej a natoč pro nás konečně třetí Mizery.

 

Trochu se bojím, aby můj apel vyšel. Studio Paramount je totiž naprosto neskutečně v řiti a Transformery potřebuje. Spolu s Mission: Impossible je to totiž jejich poslední velká značka a bez ní by si rovnou mohli hodit mašli. I těch celkových 850 mega tržeb pro ně při rozpočtu 217 milionů bude znamenat slušné zisky. Pohled na sled distribučních premiér pro následující roky mě však trochu děsí. Rok 2018 = transformeří spin-off s Bumblebeem. Rok 2019 = Transformers 6. Už mě to prostě neba. A nejsem zjevně sám.

Rychle ke druhému místu. Vypadá to, že třetí Auta budou v kinech tak trochu zklamáním. Oproti dvojce se bude klesat nejenom v Americe, ale i ve světě. V zámoří z toho tento víkend bylo 25 mega, pokles o 53% a (bez)nadějné vyhlídky na celkovou stopadesátku. Svět se zatím teprve zahřívá, ale hodně bych se divil, kdyby se podařilo překonat půl miliardy v celosvětových tržbách. Víte, komu je to skoro jedno? Disneymu a Pixarům. Auta jsou pro ně totiž suverénně největším zdrojem příjmů a doteď měly tyto dva filmy vydělat na hračkách a cetkách spojených se značkou více než 10 miliard dolarů. No dopr…

 

Trojku si vytáhla princezna Diana alias Wonder Woman. A možná to bude v konečném zúčtování stačit na druhé místo, protože mrštná Amazonka vydělala naprosto stejné numero jako Auta - 25 mega a nějaké drobné. Díky dalšímu fantastickému poklesu o 39% jsme na neuvěřitelných 318 milionech jenom z Ameriky! Svět nezůstává pozadu a sexy Gal Gadot má na kontě už více než 650 mega z celého světa. Tak co myslíte, kde se Wonder Woman zastaví?

Bramboru vypěstovaly amatérské potápěčky z filmu 47 metrů a já jsem překvapený. Žraločí thriller totiž bude trvalka, což naznačuje nádherný pokles o 33% a dalších 7 mega do pokladničky. Celkem jsme na průběžných 24 milionech jenom z Ameriky a vůbec bych se nedivil možnému páďu ze zámoří. Na nízkorozpočtový pokus připomínající Mělčiny s Blake Lively to je docela slušná bilance.

 

Na pátém místě je filmová pocta raperu Tupacovi jménem All Eyez on Me. Snímek, který američtí kritici nesnáší, se minulý víkend dočkal překvapivě vřelého přijetí ze strany mainstreamového diváctva a udělal studiu Lionsgate radost 26 milionovým otvírákem. No, slavilo se asi trochu předčasně. Astronomicky vysoký pokles o 78% (!) značí, že šuškanda zafungovala, fanoušci už film viděli a nikdo další nepřijde. Padne aspoň ta padesátka?

Šestku má Mumie. Pokles o dalších 60% procent znamená pouhopouhých 5,8 mega navíc a průběžných 68 mega z Ameriky. Bude to stačit alespoň na 80 kulatých? Od naprosté pohromy zachraňuje Toma Cruise svět, který film tahá na průběžných 342 milionů dolarů a dává naději na 400 celkem. Universal prý přesto bude odepisovat 90 melounů a to není zrovna málo ani pro superúspěšné studio. Nepočítejte však s tím, že by se plány na rozjezd Dark Universe nějak dramaticky měnily. To by ze sebe studioví hlavouni po tom oznamovacím tyjátru udělali pěkné voly.

 

Závěrečný turboodstavec za 3,2,1… Sedmé místo mají Piráti z Karibiku. V Americe jsou zničehonic pěkné poklesy o 41%, které film dotáhly na 160 milionů. Svět přidává 516 mega a čeká na spásnou premiéru v Japonsku. miliarda je ale stejně v tahu. Osmička? Holky na tahu, pokles o 41%, dalších 4,7 milionů babek a celkem strašně špatných 16 melounů z Ameriky. Scarlett Johansson zažívá mizerný rok. Deváté místo má animák Captain Underpants, který přidává další 4 mega a celkem už překročil 65 milionů v Americe. Vzhledem k nízkému rozpočtu sukces. No a konečně desátá pozice. Tam trůní Strážci Galaxie 2 a díky dalším 3 milionům dolarů právě překročili hranici 380 mega jenom v Americe. Svět přidává dalších 470 a právě jsme propluly kolem hranice 850 mega celosvětově. Tady je tedy všechno v pořádku.

Kompletní žebříček tržeb za víkend zde

No a to je všechno, přátelé. Transformeři v Americe zklamali, Wonder Woman pořád vládne a Auta díru do světa neudělala. Tak bych to shrnul. Příští týden zamíří do multiplexů kritiky velebený Baby Driver (100% na Rottenech), komedie Hráčské doupě a už třetí díl série Já, padouch. V té našlo studio Universal dojnou krávu desetiletí a nedivil bych stomilionovému otvíráku v Americe a celkové miliardě ze světa. Mějte se dobře, čau.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace