Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Han Solo přišel o režiséry


ikona
Mr. Hlad
chris millerhan solophil lordstar wars
Han Solo a jeho parta mají problémy. Phil Lord a Chris Miller dostali padáka a hledá se nový režisér! 

Ty vole, co se to děje? O víkendu měla premiéru novinka Colina Trevorrowa The Book of Henry, na kterou nikdo nepřišel a kritici o ní nemluvili zrovna nadšeně. Začalo se tedy teoretizovat, jestli to neohrozí jeho účast na devátých Hvězdných válkách. Zatím se naštěstí zůstalo jen u teorií, o to víc však překvapuje to, co se stalo dnes. A co vypadá jako kopnutí do koulí s rozběhem. Sólovka Hana Sola, která už se nějaký čas natáčí, totiž přišla o režiséry a Phil Lord s Chrisem Millerem ji nakonec nedotočí. Můžou za to samozřejmě „creative differences“ a Lord s Millerem i producentka Kathleen Kennedy řekli, že jednoduše obě strany měly trošku jinou představu o filmu a že se rozhodly na to vykašlat. Kennedy samozřejmě oba režiséry plácá po zádech, děkuje jim za skvělou práci i za to, že se jim povedlo sehnat skvělé herce, a všichni si vzájemně přejí jen to nejlepší do dalších projektů. 

 

Přesto je to fakt šok, protože film je v produkci už pět měsíců, takže času uvědomit si, že to nefunguje, měly obě strany docela dost. No ale nevyšlo to. A je to škoda, protože tihle dva pánové slibovali poněkud jinou podívanou, než na jakou jsme u Star Wars zvyklí. A možná, že právě tohle byl problém. Údajně se jim nedostalo takové svobody, na jakou jsou při natáčení zvyklí, a Kennedy jim stála za zadkem při každém rozhodnutí a společnou řeč nenašli ani se scenáristou Lawrencem Kasadnem. A tak se rozloučili. Alespoň to všichni tvrdí, faktem ovšem zůstává, že Lord s Millerem dostali od Lucasfilmu klasického padáka. Podle Kennedy se jméno nového režiséra dozvíme už brzy a premiéra v květnu 2018 platí. 

 

Kdo by režisérské duo mohl nahradit? Už nyní padají vcelku zajímavá jména. Tony Gilroy, tvůrce Bournova odkazu a Michalea Claytona, jenž dohlížel na přetáčky u Rogue One, to prý nebude. Zaznělo ovšem jméno Rona Howarda, který by po propadáku Inferno možná o něco podobného zájem měl, nebo tvůrce Jumanji a prvního Kapitána Ameriky Joea Johnstona. Za kameru by se prý teoreticky mohl postavit i sám Kasdan, který natočil třeba western Silverado, vcelku slavné drama Grand Canyon nebo romanci Náhodný turista. Kennedy asi nebude mít moc času na hledání, tak uvidíme, jak to dopadne. Ale těch následujících jedenáct měsíců budeme nejspíš o něco nervóznější, než by se nám líbilo. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace