Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Pavoučí comicsárny od Sony se zákeřně cpou k Avengers


ikona
KarelR
amy pascalkevin feigemarvelsonyspider-man
Internet má novou hračku a může za ní podivný spor o tom, jak bude do budoucna vypadat marvelácký filmový vesmír. 

Comicsoví fanoušci od neděle žijí novým videem, které je už několikátým důkazem toho, že se v Sony s nikým a s ničím moc nepářou. Jako by nestačilo, že chtělo studio vyrábět PGčkové verze filmů bez svolení jejich producentů a režisérů (už se pomalu couvá a shánějí se svolení, zejména proto, že takový krok zřejmě porušuje pravidla Cechu amerických režisérů). Bleskem z čistého nebe je teď další zapeklitá kauza, v níž se řeší, zda sólovka Venoma a spin-off Silver & Black patří do marveláckého filmového vesmíru nebo ne.

Jak určitě dobře víte, studio Sony vlastní filmová práva na Spider-Mana (a všechno kolem něj) a hodlá z nich po třech vlažně přijatých filmech vytřískat maximum. Klíčem celého plánu je přitom zapůjčení Spideyho Marvelu za část zisků z komiksovek, ve kterých se objeví, a za kreativní dohled nad pavoučími sólovkami, z nichž má zase nějaký podíl Marvel. Celá dohoda by měla fungovat tak, že se Spider-Man zúčastnil trojky Kapitána Ameriky a nyní ho čeká dvojitá štace v Avengers, to vše pod důkladným dohledem Marvelu. Na druhé straně se potom rebootuje Spider-Manova vlastní série, která je produkcí Sony a Marvel k ní především udílí cenné rady, jež mají zaručit, že bude plánovaná trilogie co nejlepší.

 

Součástí tohohle kšeftu byla podle všeho i účast Roberta Downeyho Jr. ve Spider-Man: Homecoming, jelikož si poslední čtyři filmy s Iron Manem neomylně došly pro miliardové tržby. Downey si za tuhle vedlejší roli samozřejmě nechal dobře zaplatit, takže těžká pohoda (prý natočil zhruba 6 scén... kolik že jich bylo v trailerech?). Trochu složitější je to ale s ostatními "pavoučími filmy", v nichž chce Sony ždímat rozsáhlou plejádu vedlejších postav.

Zatím se jedná o sólovku Venoma s Tomem Hardym, jíž se chystá natáčet Ruben Fleischer (Zombieland), a o dámskou týmovku Silver & Black, v níž se pod dohledem Giny Prince-Bythewood (Tajný život včel) spojí žoldačka Silver Sable a zlodějka Black Cat. Tyhle filmy se od začátku vyhýbaly oznámení, zda se v nich objeví Spider-Man nebo ne, až musel celou záležitost osvětlit marvelácký šéf Kevin Feige. Ten minulou středu jasně potvrdil, že "v tuhle chvíli nejsou žádné plány na začlenění Venoma do MCU. To je projekt Sony." A fanoušci si vesměs oddechli, protože by tak Sony nemohlo lézt do zelí marveláckému vesmíru.

Jenže víte co? V neděli se objevil rozhovor s Feigem a Amy Pascal, bývalou šéfkou Sony a důležitou producentkou Spider-Mana. Amy nedávno naznačila, že je Spideyho zápůjčka Marvelu jen dočasná a že si ho v Sony po čtyřech filmech můžou vzít zase zpátky. To ale nebylo nic proti tomu, když sedíc po Feigeho boku prohlásila, že se Venom a Silver & Black "patří do světa, který Sony vytváří pro Petera Parkera. Budou s ním úzce souviset, a ačkoliv se můžou odehrávat na jiných místech, půjde o ten samý svět a všechny filmy budou vzájemně propojené."

 

Právě v tu chvíli přišel nepřekonatelný výraz Kevina Feigeho, pod který byl fandy ihned namontován affleckovský hit Sound of Silence. Marvelácký kápo vypadá, jako by se mu právě zhroutil svět, protože Amy v podstatě říká, že kašle na to, že Marvel nechce ve svém vesmíru filmy, nad nimiž nemá kontrolu. Spider-Man prostě existuje po boku Avengers a podle Amy Pascal "je šance, že se objeví ve filmech od Sony" (ehm... jak vysoká ta šance asi je? 120%?), takže budou Venom a Silver & Black v očích diváků nové marvelovky stejně Black Panther nebo Captain Marvel. Jen... no víte.... do nich nebudou kecat lidé, kteří onen propojený vesmír z 15 úspěšných a převážně chválených filmů vybudovali.

V Marvelu holt něco brutálně nepodchytili (nebo se tyhle krušné detaily přinejmenším snažili co nejdéle tajit) a teď je v tom kravaťáci od Sony strašně vykoupou. Jistě, celé tohle strašení může být úplně nesmyslné - třeba se z Venoma a Silver & Black vyklubou pecky, za které Marvel ještě neprávem schytá pochvalu. Soňácká historie ale naznačuje spíš opak, a když Feige jeden den tvrdí, že Venom do MCU nepatří, aby mu vzápětí bylo prakticky vmeteno do tváře, že tam teda sakra patřit bude, nemám z budoucnosti pavoučího vesmíru od Sony úplně dobrý pocit.

---

Vytáhni v hospodě: Aby toho (pořád) nebylo málo, Amy Pascal ještě stihla dodat, že obdivuje, jak Marvel "dělá z každého filmu jednu knižní kapitolu, kterou je potřeba přečíst, aby člověk mohl pokračovat dál". Právě tenhle postup chce prý Sony zreplikovat, problém je akorát v tom, že... marvelácký vesmír na začátku fungovat zcela opačně, protože diváci mohli vyrazit na Avengers i bez toho, aby viděli 5 předchozích filmů. I nadále pak často stačilo koukat jen na oblíbenou sérii (ať už to byl Iron Man, Kapitán Amerika nebo Thor) a sem tam si dát crossover, takže potěš koště, jestli v Sony nepobrali ani tohle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace