Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terry Gilliam dotočil Dona Quijota


ikona
Mr. Hlad
adam driverjohnny deppmonty pythonův létající cirkusterry gilliam
Terry Gilliam po sedmnácti letech a nekonečné hromadě problémů a průšvihů dotočil svůj vysněný projekt.  

Z projektu The Man Who Killed Don Quixote si nebudu dělat legraci. Zaprvé si to nezaslouží, zadruhé by to bylo tak trošku nepatřičné. A navíc i přes všechno, co se kolem tohohle projektu dělo, to vypadá, že ho čeká šťastný konec.

Kdo trošku sleduje zákulisí Hollywoodu, moc dobře ví, o co jde. Hlavním hrdinou má být obyčejný chlapík ze současnosti, který se octne v sedmnáctém století a stane se z něj Sancho Panza, parťák Dona Quijota. Režisér a člen Monty Pythonova létajícího cirkusu Terry Gilliam se film pokouší natočit už od roku 2000 a nedařilo se mu. Nedařilo se mu tak moc, že v roce 2002 dokonce vznikl dokument Ztracen v La Mancha

 

V něm jste mohli vidět, jak se Gilliam trápí, protože na natáčení nebylo nic připravené. Nedorazily slíbené peníze, počasí se rozhodlo škodit tak, že se nedalo pracovat, a Jean Rochefort byl tak starý, že se neudržel na koni. Z filmu nakonec nic nebylo, a i když se mohl opřít o nadšení všech zúčastněných a účast Johnnyho Deppa, nevyšlo to. A nevyšlo to ani potom, když se kolem projektu motali Robert Duvall, John Hurt nebo Ewan McGregor.

Ale vyšlo to teď. Jo, je hotovo. 4. června 2017, patnáct let po dokumentu, který ukazoval, jak The Man Who Killed Don Quixote nepovedlo natočit, Gilliam oznámil, že má dotočeno. Adam Driver, Olga Kurylenko a Jonathan Pryce míří k dalším projektům a sám režisér se teď chce zavřít do střižny a všechno dodělat. Prý nehodlá nikam spěchat a s premiérou se počítá snad na rok 2018. Tak doufejme, že se povede. 

--- 

Vyráhni v hospodě: Rozpočet je sedmnáct milionů Eur. Když se kolem filmu motal Depp, počítalo se se čtyřiceti miliony dolarů.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace