Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Wonder Woman


ikona
Mr. Hlad
batmandcprvní dojmysupermanwonder woman
Gal Gadot se nám předvedla v Batman vs. Superman, teď došlo i na její vlastní film. Jak se nám líbil?  

Nové comicsovky od DC nás zatím extra neoslovily a po přinejlepším průměrných filmech Muž z oceli, Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti a Sebevražedný oddíl vlastně můžou už jen překvapit. Povedlo se to Wonder Woman a její sólovce?

Jak to vidí Cival:
Jak jsem pocítil na úvod naději, tak jsem byl ve finále hrozně otrávenej. Slibné intro se totiž přehoupne v úplně tuctový comicsový origin, který s každou přibývající minutou usvědčuje sebe sama ze dvou nepříjemných věcí - jednak z přepálené stopáže, která nemá hlubší opodstatnění, a kdybyste tu třičtvrtěhodinu průpovídek a rádoby humorných dialogů s šablonovitými vedlejšími postavami vyškrtli, vůbec o nic byste nepřišli, druhak z těžkého snyderovatění. Producentský dohled Zacka je z Wonder Woman až bolestivě cítit, takže akce i finále jsou víceméně stejné jako v Batman vs. Superman. Což je teda za mě fakt smutný. Modlil jsem se za brzký konec i to, ať se Gal Gadot posté už nešteluje do té pseudodrsňácké pózy. Nestalo se. Je trpkou ironií, že tuhle feministickou comicsovku musí zachraňovat chlap - jo, jen Chris Pine to drží nad vodou. 

 

Jak to vidí KarelR:
Občas jsem jásal, občas jsem se chytal za hlavu. Wonder Woman trefila hlavní postavy, mýtický úvod a válečnou vřavu, zároveň ale nabízí faily, u kterých si vzpomenete na Green Lanterna nebo Fantastickou čtyřku. Kdyby to celé bylo o půl hodiny kratší, přepsalo se finále a vyhodily pokusy o dobový humor, mohla to být nádhera. Takhle mají Warneři na krku další průměr, který si vyloženě nabíhá do předvídatelných chyb. Nechápu, že to někdo neohlídal. Obalit tolik skvělých scén takovým balastem je totiž pomalu zločin.

Jak to vidí Rimsy:
Další Batman vs. Superman? Podle konce to tak sice vypadá, ale do té doby jde Wonder Woman mnohem jistější cestou. Než se film dostane k přeplácanému a pohříchu fragmentovanému digitálnímu finále, nabízí překvapivě pomalý a poklidný origin, v němž každá situace trvá o něco déle, než bychom čekali. Kdyby ve střižně zůstala ještě alespoň půlhodina, tak bych se nezlobil, i tak se ovšem na Gal Gadot s Chrisem Pinem docela pěkně kouká a vstupenku chtít vrátit nebudete. Rozhodně zatím nejkonvenčnější a nejsolidnější film od DC, což sice stále neznamená mnoho, ale celému univerzu to může hodně pomoci. Podruhé bych to ale vidět určitě nepotřeboval.

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Nevím. Ne že by mi to vadilo, ale kdybych místo Wonder Woman mohl o dvě hodiny dýl spát, asi bych to považoval za lépe strávený čas. Úvod na ostrově Amazonek je pastva pro oči, akční scény jsou vcelku fajn do té doby, než se rozjede snyderovský digibordel, kdy všechno bouchá, svítí, je zpomalené a vypadá jak z blbé videohry, a Gal Gadot to sekne. Hraní jí sice moc nejde, ale vždycky vedle ní naštěstí stojí Chris Pine a je dostatečně cool a zábavný na to, aby to nějak dotáhl do konce. Bohužel to celé má minimálně o půl hodiny víc, než by mělo mít, prostřední část s legráckami v Londýně není zdaleka tak vtipná, jak by si tvůrci asi přáli, a zprasené finále bohužel ukazuje, že se Warneři stále nepoučili z chyb, které trápily jejich předchozí filmy. A já popravdě nevím, jestli na to budu mít náladu i příště.

Recenzi čekejte už zítra.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace