Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Resident Evil nekončí


ikona
Mr. Hlad
james wanresident evilrestartsaw
Milla Jovovich sice před pár měsíci oficiálně pověsila zabíjení nemrtvých na hřebík, Hollywood má ale s Resident Evil vlastní plány. A poměrně ambiciózní.  

Ono se to vlastně asi nedá napsat s vážnou tváří, ale já to zkusím. Letos v lednu se do českých kin dostal šestý Resident Evil s podtitulem Poslední kapitola. Samozřejmě jsme v Hollywoodu a tam tohle ukončování sérií má obvykle spíš jen dočasný než definitivní charakter a nikoho tak nepřekvapí, když se za pár let objeví další film, u něhož je na plakátu napsáno Legacy, New Beginning, Next Generation nebo tak něco. Oživování filmových značek, které s velkou pompou končily, většinou nikoho nepřekvapuje, obvykle však mají tvůrci tu slušnost se alespoň chvilku tvářit, že je konec. U Resident Evil na to ale kašlou. 

 

Jo, další Resident Evil bude. Nevíme přesně kdy, ale už teď se na něm pracuje. Ani ne půl roku po premiéře „posledního dílu“ už se začíná mluvit o restartu a u Constantin Films s ním mají velké plány, pracuje se totiž rovnou na šesti filmech! No ty krávo, tady je někdo hodně ambiciózní. Na druhou stranu, proč ne. V Americe se sice na poslední zombiárnu Paula W. S. Andersona nechodilo a se čtyřicetimilionovým rozpočtem urval v tamních kinech film pouze sedmadvacet mega, ve světě však slavil velký úspěch a dotáhl to na víc než 300 milionů dolarů. 

 

Studio tedy cítí, že značka ještě není vyčerpaná, zdá se ale, že u rebootu se vydají trošku jiným směrem. Účast Andersona a Milly Jovovich není jistá a je otázka, jestli po nich vůbec někdo ještě touží, protože producentem nového Resident Evil bude James Wan. Tvůrce Saw, Insidious, V zajetí démonů a režisér chystaného Aquamana má rád trošku jiný styl hrůzy než Anderson a podle všeho by nová série měla mít mnohem blíž k samotným hrám, což je něco, po čem volají fandové už celkem dlouho. Scénář obstará Greg Russo, jenž dělá i na novém Mortal Kombatu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace