Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních červnových filmů


ikona
KarelR
originální filmy
Sabotování nacistů, válčení ve Francii, zabíjení v Dánsku, kalení se Scarlett, závodění s mladým Eastwoodem... červen má vážně všechno, i výlet do Cannes a romanci jak z bravíčka! 

Po rozjezdu filmového léta se pomalu blíží i to opravdové a na kina útočí jeden blockbuster za druhým. Většinou tak na MovieZone řešíme, jak moc se u velkých filmů rozcházíme s americkými kritiky (letos už to začíná být vážně podivné), zároveň ale nechceme přehlížet ani menší "neznačkové" kousky. Které nejvýrazněji trčí z červnové nabídky?

1. června

Zabijáci z maloměsta

Severských komedií je v českých kinech čím dál tím víc a určitě je to dobře. Dánové, Švédové a Norové se totiž nebojí přitlačit na pilu a často je z toho vítaně drsná zábava. Jak se povedla dánská novinka Zabijáci z maloměsta, v níž se dva manželské páry před rozvodem zapletou s nájemnými vrahy? Podle Mr. Hlada váš čeká "fajn černá komedie, která však funguje spíš v těch vážnějších než humorných momentech a bohužel celá čtveřice hrdinů je dost nesympatická a jen těžko se hledá důvod, proč jim držet palce. Na druhou stranu pokud máte rádi severský humor, tak s tímhle nešlápnete vedle. Na špičku žánru to však ani zdaleka nestačí."

 

Z Paříže do Paříže

Po nekompromisním výletu na sever Mr. Hlad zkusil ještě slunnou Francii, která k nám poslala "dětské válečné drama" Z Paříže do Paříže. I tomuhle bijáku se v kině asi vyhnete, doma vás tak případně čeká "solidní drama s rychlým tempem, sympatickou hereckou dvojicí a působivou výpravou. Bohužel se ale tak moc chce zalíbit všem, že se neodvážní překročit své žánrové mantinely a nakonec nenabídne nic skutečně výjimečného. Velké i malé diváky však na dvě hodiny zabaví bez problémů."

 

8. června

Skokan

Režiséra Petra Václava jste nejspíš zaregistrovat až u Cesty ven, která v roce 2015 opanovala České lvy i Ceny české filmové kritiky. Tenhle pán za sebou ale má spoustu zajímavých projektů a ten nejnovější, jímž se čerstvě pochlubil tenhle týden, se jmenuje Skokan. O čem je? O zlodějíčkovi Juliusovi, jenž se rozhodně hledat štěstí na festivalu v Cannes. Zápletka je tedy vcelku originální, o provedení se moc nebojíme... teď už jen servírovat dobrý film, no.

 

Smrtihlav

Bude se v kinech zabíjet Heydrich i příští rok? To už asi ne, letos si ale opáčko Anthropoidu dáme, a to s (o něco) většími hvězdami a s důrazem na cíl samotného atentátu. Jelikož jsme se na Smrtihlava moc netěšili, logicky jsme poslali do kina Rimsyho. A pokud jste náhodou minuli jeho recenzi, potřebujete vědět, že: "Sequensův Atentát stále zůstává neohrožen, ani toto zpracování atentátu na Heydricha ho z trůnu nesesadilo. Záběrem rozsáhlejší než Anthropoid, dramaticky však nefunkční. Tahle adaptace zůstala jen na půli cesty."

 

15. června

Extrémní rychlost

Scott Eastwood aka Little Nobody z Rychle a zběsile 8 to zkouší.... ve vlastním Rychle a zběsile? Ano, Extrémní rychlost vypadá jako další parazit na slavné sérii, tentokrát ve francouzské produkci a s kupou téměř neznámých tváří. Samozřejmě budeme nadšení, pokud se z toho vyklube stylový akčňák s nablýskanými kárami. Tvůrci ale nepochopili ani to, že musí Anu de Armas automaticky přebarvit na blond (ano, tuhle děsivou chybu udělal i Villeneuve v novém Blade Runerovi!), takže se těšíme s, ehm, extrémní opatrností.

 

22. června

Holky na tahu

Nejobávanější komedie léta! Jestli si myslíte, že vypadá děsivě Pobřežní hlídka, očividně vám unikly trailery Holek na tahu. Někomu se totiž povedlo vzít Scarlett Johansson, Kate McKinnon a Jillian Bell a nacpat je do komedie, která zatím vykazuje zhruba 0% humoru. Jako vážně, jedna z největších ženských hvězd na planetě a dvě výborné komičky vykrádají Pařbu ve Vegas v brutálně nevtipné křeči, jíž se hodláme vyhnout velkým obloukem. Inu... ještě že máme Rimsyho!

 

29. června

Všechno úplně všechno

Vlastně se nedivím, že někdo odklepnul teen odpověď na Než jsem tě poznala, až taková limonáda to ale být nemusela. Nevím, jak je to možné, moje první myšlenka každopádně byla "proč tam neobsadili normální holku, ale perfektně načančanou malou sexbombu?" Výše zmíněná romance se alespoň snažila zakrýt, že to Emilii Clarke občas nenormálně sluší. Tady však půvaby Amandly Stenberg (malá Rue z Hunger Games zatraceně vyrostla!) útočí ze všech stran a vlastně k příběhu utrápené nemocné dívky, která nemůže opustit vlastní dům, děsně nepasují. V dvouhodinové verzi to samozřejmě může fungovat lépe než v traileru a přiznávám, že tohle rozptýlení kdekdo nebude vnímat. Zatím ale mám sžíravý pocit, že tvůrci prostě přepálili casting v naději, že hezká tvářička zakryje nedostatky ve všech dalších ohledech.

 

Co jste si vybrali z červnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červenci!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace