Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních květnových filmů


ikona
KarelR
originální filmy
Venkovní teploty stoupají a filmů bez explozí bohužel ubývá. Které by vás mohly zajímat tenhle měsíc? 

Letní filmová sezóna je v plném proudu a brzy to pocítíme na programech kin. Zatímco jindy není problém najít 10 neznačkových kousků, jež stojí za upozornění (anebo varování), tenhle měsíc je výraznějších celovečeráků jen pětice. Které to jsou a jaké zatím mají ohlasy?

11. května

Klient

Za názvem Klient se skrývá The Salesman, což řekne mnohem víc všem, kteří sledovali letošní Oscary. Ano, českou premiéru si včera odbyl "oficiálně" nejlepší cizojazyčný film loňského roku, za nímž stojí Asghar Farhadi, režisér Rozchodu Nadera a Simin. 71%, jež má Klient na ČSFD, možná nenaznačuje úplný kinematografický zázrak. Pořád tu ale mluvíme o dramatu, které v Los Angeles sejmulo Toniho Erdmanna, takže Rimsy určitě zpozorněl.

 

Lady Macbeth

Máte chuť na odvážnou dobovku? V tom případě Rimsy hlásí, že můžete vyrazit Lady Macbeth: "Povedený debut Williama Oldroyda potěší všechny, kteří rádi vidí klasiku uchopenou trochu jiným způsobem. Ani očividně mrzký rozpočet nebrání mladé démonce Florence Pugh, aby rozehrála jednu děsivou proměnu osamělé ženy." O napětí (a erotiku) navíc podle trailerů nebude nouze, takže určitě kandidát na kino.

 

Pád

Ne, fotka níže není cosplay Upířích deníků. To jen někdo zaspal a snaží se 9 let po Stmívání natočit nové Stmívání. Správně tušíte, že má Pád tragické tržby a ještě tragičtější ohlasy. Až vám tedy přítelkyně oznámí, že po Ztraceném městě Z chystá odplatu se zamilovanými anděly, utíkejte!

 

Poslední rodina

Synopse od distributora tuhle polskou novinku popisuje jako: "Strhující filmovou kroniku, která je natočená podle neuvěřitelného skutečného příběhu prokleté rodiny polského malíře." Taková zápletka mě upřímně spíš děsí než láká, debutující Jan P. Matuszynski ale podle všeho natočil pecku, která se na ČSFD chlubí nádhernými 83%. Poslední rodina je prý zábavná, depresivní a těžko předvídatelná. V podstatě se tedy má jednat o velmi pohlcující film, u něhož budou náročnější diváci výskat nadšením.

 

25. května

Polina

Příběh ruské baletky, která se snaží stát... francouzskou baletkou? Na papíře to nezní dvakrát záživně, trailer ale jasně vysvětluje, že bude Polina spíš o dospívání, plnění snů a bolestivém upravování životních cílů. Zkrátka živelná moderní filmařina, která se nebojí klasického přesahu, to vše za mentorského dohledu Juliette Binoche. A takovýhle nástin už za pozornost stojí, no ne?

 

Co jste si vybrali z květnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace