Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Král Artuš: Legenda o meči


ikona
KarelR
guy ritchiekral artuskral artus: legenda o meciprvní reakce
Guy Ritchie patří mezi nejstylovější současné režiséry. Jak se zámořským kritikům líbí jeho verze Krále Artuše? 

Studio Warner Bros. chtělo mít z nového Krále Artuše epickou ságu o 6 filmech. Nechci být poslem špatných zpráv, ale začínám mít pocit, že to tak úplně nevyjde. Důvod? V první řadě dost marná kampaň, která jen těžko vyrobí zázračné tržby. No a pak tu máme první ohlasy, z nichž Guy Ritchie nebude mít moc velkou radost.

Legenda o meči se zatím dočkala 31 recenzí a... chválu nabízí pouhá pětice! Zbylých 26 textů otáčí palec dolů, což film dovedlo k průměrnému ratingu 4,7/10. Na Rottenech je to zkrátka číselná slabota a ani texty nejsou zrovna hezké čtení. Sem tam sice někdo zmíní, že je Artuš ambiciózní ústřel z ranku Johna Cartera nebo Osamělého jezdce, jenž se sympaticky snaží o velké akční hody. Jinak se ale mluví o blockbusterové ptákovině, která nemá hlavu ani patu a kašle jak na postavy, tak na pořádný příběh.

 

Ritchie prý Artuše "zmodernizoval" a překopal takovým způsobem, že na plátně není skoro nic, co z něj dělalo zajímavou legendu. Místo vzletného hrdinství dorazila jen frustrující temnota, místo promyšlené akce přepálené machrování. Nejzábavnější shrnutí přitom zní "jako by vám opilec vyprávěl starou partii Dungeons & Dragons", i Ritchieho fandové by tedy měli zvážit, jestli se na jeho novinku chtějí automaticky nahrnout do kina.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace