Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychle a zběsile 8 frčí k miliardě! Novinky bez šance


ikona
Cival
dwayne johnsonjason stathamrychle a zběsilerychle a zběsile 8tržbyvin diesel
Vin Diesel dojatě děkoval během týdne všem fanouškům, kteří podporují výfukovou ságu. A děkovat může i nadále, protože to je fičák! 

V plné rychlosti po celém světě, tak se dá zhodnotit tažení Vina Diesela a jeho party. Automobilová divočina v Americe sice výrazně zaostává za minulým dílem, o druhém víkendu spadla o horentních 60% a připočetla si 38 milionů, čímž se tu posunula na 165 mega a cílí někam lehce pod čtvrtmiliardu. V případě téhle série ale neplatí to obvyklé „polovina zisků z Ameriky, polovina ze zbytku světa“. Jinde se jede mnohem víc… a zní fanfáry!

Série si totiž během let získala oblibu v nejrůznějších zemích světa, což vede k tomu, že po pouhých deseti dnech promítání má Rychle a zběsile 8 na kontě z neamerických destinací famózních 744 milionů dolarů. A tedy i 908 mega celkově (většina z toho teče z Číny, třeba do Japonska se ale film teprve chystá). Miliarda padne hodně brzy, tak brzy, jak v Universalu snad ani nedoufali.

 

Diesel tak může dál machrovat a děkovat vděčným divákům, tahle značka mu totiž zajistí ještě dlouho pohodlné bydlo. Jistotu kariéry i enormního výdělku, protože Diesel jako hlavní hvězda i jeden z producentů umí ze série tahat desítky melounů na svoje konto.

 TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE RYCHLE A ZBĚSILE

Vůbec bych se navíc nedivil Universalu, když by v něm zkusili ještě víc zatlačit na možnosti ještě rozmáchlejšího moto-vesmíru a zrealizovali třeba spin-off se Stathamem a Rockem, o němž se čerstvě spekuluje, hlavně kvůli spokojeným reakcím na jejich dialogové přestřelky. Obchodní hledisko vyznívá zkrátka převelice pozitivně, i bez Paula Walkera.

 

Velké premiéry tentokrát chyběly, takže nejúspěšnější novinkou se stala přírodopisná novinka od Disneyho Born in China. Pandy si vyškemraly pět milionů. To je samozřejmě pakatel oproti výnosům pohádky Kráska a zvíře téhož studia. Ta obhájila bronzovou příčku s devíti miliony a aktuálně je na 471 melounech z Ameriky a 1,1 miliardě dolarů celosvětově. Náramné výsledky a není divu, že se chystá dalších osmapadesát hraných disneyovských pohádek.

ŽEBŘÍČEK CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH FILMŮ ROKU 

Stříbro si v klidu jistí Mimi šéf, další zaměnitelný rodinný animák od Foxů, který sází na roztomilost postaviček a vlezlou hravost jejich eskapád. A zabírá to. Díky dalším dvanácti milionům je Mimi šéf v Americe už skoro na 137 melounech, rozjel se ale i ve zbytku světa, takže celosvětově si užvaněný prcek vyprosil 358 mega.

 

Pátý flek drží Loupež ve velkém stylu s pěti miliony a nejnižším propadem z celého pelotonu. Průběžných 31 milionů je ale slabota. Furt ale lepší výsledek než u nových Šmoulů, kteří sice jsou v mezisoučtu o dva miliony výš, ale Sony od nich čekalo mnohem víc. Na pár let budeme mít od těch modrých šášulů na plátnech pauzu.

Dál už se šikují novinky a tituly expandující do více sálů, přičemž nejhůř hodnocenou a tedy po všech stránkách zklamávající premiérou je erotický thriller Unforgettable. Rosario Dawson a Katherine Heigl v roštovacím módu nikoho moc nezajímaly a bylo z toho mizerných necelých pět milionů.

 

Čtyři a půl milionu si připočetl hluboce lidský doják Gifted, čtyři mega hlásí i mnohem ambicióznější film The Promise. Nezávisle distribuovaný historický spektákl s Christianem Balem a Oscarem Isaacem od režiséra Hotel Rwanda a scenáristy legendárního dráma Ve jménu IRA Terryho George bohužel sklízí velmi průměrné ohlasy. Na českou premiéru asi zapomeňte. A ani nemusíte smutnit…

Desítku uzavírá Ztracené město Z, které sice Rimsy strhal, ale já mu moc nevěřím, protože režisér James Gray je super a americké recenze jsou velmi pochvalné. Dva miliony z šesti stovek kin nicméně nějaké velké terno nejsou, star-power Roberta Pattinsona už zjevně úplně odešla.

 

Propadákem pak skončil i průměrně hodnocený hororový thriller Phoenix Forgotten, jenž je se dvěma miliony mimo top ten. Velká studia holt menší hráče úplně rozemlela. 

Kompletní tržby zde.

Za týden se v kinech bude prověřovat ekonomická síla Emmy Watson skrze drama The Circle. Zajímavě vypadá černošské kouzlení v The Sleight, na hispánskou komunitu pak bude cílit bláznivá komedie How to Be a Latin Lover.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace