Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šmoulové ani loupeživí důchodci nestačili na Mimi šéfa


ikona
TedGeorge
kraska a zviretržby
Vás ale stejně nejvíc zajímá, jak si vedla Kráska a zvíře, že? 

Tento víkend by se dal popsat jako ticho před bouří, Hollywood totiž trpělivě čeká na premiéru už osmého dílu (uff) Rychle a zběsile. Než se však Vin Diesel a spol. vyřítí na plátna rychlostí 100+, je třeba si rozebrat dvě novinky, dva držáky, dvě zklamání a … Prostě TOP 10 v kinech za uplynulý víkend.

Jak to dopadlo? Stejně jako minulý víkend, tedy zase o prsa Emmy Watson. Právě tak by se dal popsat boj o první místo, z něhož vyšel vítězně nevábně působící animák Mimi šéf. Pokles o necelých 48 % znamená dalších 26,3 mega za víkend a celkem už skoro 90 kulatých jenom z Ameriky. K tomu si připočtěte průběžných 110 melounů ze světa a máme před sebou jasný sukces. Jak velký? Začít musíme u rozpočtu. Studio Fox do animáku podle více zdrojů nacpalo něco mezi 110 až 130 miliony dolarů. Bez nákladů na reklamu.

 

To jsou velké peníze a hollywoodské lišky na vlastní kůži poznávají, že pořídit si v dnešní době animované děcko není levná záležitost. Na druhou stranu – Mimoně a Já, padouchy konkurenčních Universalů namalovala superúspěšná animovaná filiálka Illumination Entertainment za méně než 100 mega. Na tomto místě neříkám, že se Mimi šéf nezaplatí. Zaplatí, protože směřuje někam ke 140 milionům jenom z USA, a dvakrát vyššímu číslu ze světa. Jenom si nejsem jistý, jestli to bude stačit na novou animovanou značku.

Stříbro tento víkend bere Kráska a zvíře a miliarda už je za humny. Pro Krásku pěkný pokles o 45 % znamená dalších 25 milionů babek. Celkem tak disneyovská mašina na peníze přepočítává už 432 mega v USA a dalších 545 ve světě. Jsme tedy pouhých 23 milionů vzdáleni miliardě. Kdy přijde? Oznámení čekejte někdy ve středu večer, takže nezapomeňte kontrolovat MovieZone.

 

Třetí místo má první novinka právě končícího víkendu, a to sice Šmoulové. Zapomenutá vesnice dělá čest svému jménu, protože 14 mega za první tři dny v kinech je mizerná bilance a dosavadní šmoulí minimum. Neil Patrick Harris si dal tentokrát pauzu a animované hledání dalších Šmoulinek je tak trochu průšvih. První várka zemí totiž přidává „jenom“ 42 milionů a film s rozpočtem 60 mega tak bude mít (vzhledem ke štědré celosvětové reklamní kampani) problémy se zaplatit.

To je špatná zpráva především pro studio Sony, které si po sci-fi Život připisuje další zklamání. Už na konci minulého roku jsem si říkal, že jsou maminky PlayStationů z nejhoršího venku, a oni tento rok odstartují Resident Evilem, Underworldem a již zmiňovanou dvojicí. Možnost nápravy jim dá až v červnu komedie Holky na tahu se Scarlett Johansson a chválený Baby Driver.

 

Čtyřku vybojovali senioři, kteří se pod režijním vedením Zacha Braffa rozhodli loupit. Těch 12,5 mega není pro Morgana Freemana, Michaela Cainea a Alana Arkina ve filmu Loupěž ve velkém stylu žádnou tragédií. Warneři sice do rozpočtu investovali 25 milionů, ale očekával se otvírák menší než 10 kulatých a ten se podařilo překonat. Deadline uvádí, že se filmy jako je tento dobře prodávají do televize. Loupež se ještě v kinech nezaplatí, časem se však přehoupne do černých čísel. Budu jim věřit.

Pětku si vysloužil Ghost in the Shell. Po vyloženě tragickém otvíráků 18,6 mega přichází pro adaptaci legendární anime další pohroma v podobě poklesu o 60 procent. Je z toho tedy 7,3 mega a příslib, že to Scarlett Johansson nedosáhne ani na pade z Ameriky. Svět sice s průběžnými 93 miliony mnohé zachraňuje, když si ale dáme do kupy pověsti o mnohem vyšším rozpočtu (studio to samozřejmě rozporuje), drahé reklamní kampani (Scarlett byla snad všude kromě Prahy) a nízkým procentům z tržeb, které do Hollywoodu vrací Asie, dává smysl akorát článek na Deadline prorokující ztrátu filmu alespoň 60 milionů babek. Jen tak dál, Paramounte.

 

Šestou pozici mají Strážci vesmíru. Po minulém šokujícím propadu o 64% se tento týden snaží o nápravu a moc se jim to nedaří. Pokles o 56% znamená přísun 6,2 milionu dolarů. Amerika tedy celkově přepočítává 75 mega a sny o kilu ze země za velkou louží jsou minulostí. Zajímavé je, že o sobě zatím moc nedává vědět ani svět. Samozřejmě se ještě čeká na premiéry v nejdůležitějších zemích jako Čína, Jižní Korea, Japonsko a další, Strážci už ale stihli propadnout ve Velké Británii, Německu, Rusku atd. Ještě že Lionsgate předprodal veškerá práva na uvedení mimo Ameriku.

Sedmé místo si uzurpoval Kong a já teda zírám. Nádherný pokles o pouhých 32% značí dalších 5,8 milionů do kasičky a z obří opice je regulérní trvalka, která celosvětovými tržbami už překonala i tu Godzillu a dělá Warnerům radost 534 miliony. Vážně jsem nečekal víc než půl miliardy. A už vůbec jsem nečekal tak malé poklesy.

 

Na osmé pozici bojuje nejkvalitnější film víkendové topky. Logan přidává 4 miliony a díky tomu má na kontě nádherných 218 kulatých jenom z Ameriky a celkově skoro 600 ze světa. Na mnou prorokovanou sedmistovku to nakonec stačit nebude, ale stejně se jedná o jeden z největších úspěchů roku.

Devítku urval horor Uteč, který má k dnešnímu dni za opaskem už skoro 163 milionů dolarů. Nevím, který producent z Universalu (respektive jejich hororové filiálky Blumhouse) je za odsouhlasení tohoto levného filmu bořícího žánry zodpovědný, ale doufám, že tu dlouhou oslavu přežije ve zdraví. Hlavně nezapomenout pít hodně vody.

 

Peloton uzavírá desátým místem náboženská agitka The Case for Christ. Když jsem si přečetl synopsi, tak mi přijdou necelé 4 miliony z tisícovky kin až přehnané. No řekněte sami: „Investigativní žurnalista je překvapen, když se jeho žena stane křesťankou. On sám je ateista a rozhodne se najít důkaz, že bůh neexistuje. Film je natočen podle pravdivých událostí…“

Kompletní žebříček tržeb zde.

Jak už jsem naznačoval na začátku článku, příští víkend ovládne kina nejnovější Rychle a zběsile. Všichni čekají otvírák větší než 100 milionů dolarů a bylo by velké překvapení, kdyby se ho Vinovi, Jasonovi a Dwayneovi nedostalo. Co se premiér týče, tak to je vše. Žádné jiné studio nenašlo koule zmiňovanému filmu konkurovat. Za 7 dní to tu bude zase pod Civalovým velením. Čau.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace