Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Liam Neeson a nejslavnější detektiv všech dob


ikona
Mr. Hlad
liam neeson
Liam Neeson a autor Skryté identity se chystají na plátně oživit ikonu mezi detektivy. Jen u toho nebude spisovatel, který ji vymyslel... 

Liama Neesona máme rádi. Je to dobrý herec, trochu omylem se stal akční hvězdou, ale evidentně ho to baví a nás zatím taky. Navíc má na rozdíl od spousty jiných filmových drsňáků i o dost širší herecký rejstřík, takže se hned tak neokouká. Vedle ambicióznějších projektů chystá na příští rok thriller The Commuter, ve kterém se omylem zaplete do nebezpečného spiknutí, a v plánu má i remake filmu Boj sněžného pluhu s mafií. Všechno to jsou však sólo filmy, žádný z nich nemá ambice nastartovat sérii a dalších 96 hodin asi (naštěstí) neuvidíme. A možná právě proto se Neeson upsal postavě, která rozhodně má ambice objevovat se na plátně pravidelně. 

 

A bez nadsázky jde o ikonu detektivního žánru. Neeson totiž oživí legendárního hrdinu Raymonda Chandlera Phila Marlowa. Nečekejte však adaptaci nějakého z klasických příběhů. Filmový Marlowe totiž vznikne podle knihy Benjamina Blacka Černooká blondýnka, která u nás vyšla vloni a hrdina se tu v padesátých letech vydává do chudinských čtvrtí Bay City, kam ho jeho půvabná klientka poslala najít ztraceného milence. Scénář píše autor Skryté identity William Monahan, avšak o režisérovi se zatím neví nic. Každopádně s Neesonem před kamerou se na nový film s Marlowem nelze netěšit. 

--- 

Vytáhni v hospodě: První román s Marlowem Hluboký spánek vyšel v roce 1939. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace