Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scarlett vyhořela, na Krásku si vyšlápl Mimi šéf


ikona
Cival
ghost in the shellscarlett johanssontržby
Už je to 22 let, co se stal animovaný Ghost in the Shell jedním z pilířů světové popkultury. A osmnáct let od uvedení Matrixu. Hlad po cyberpunku se za ta léta ale kdovíjak nezvýšil, soudě alespoň podle neuspokojivých tržeb nové a vybělené verze GitS. 

Kdybych si zavčas všiml, že Ghost in the Shell servíruje studio Paramount, věřil bych kasovnímu úspěchu téhle sci-fi ještě míň. A to jsem kdovíjaký optimista nebyl. Po přívalu podprůměrných amerických recenzí a skeptických titulků se ale dalo čekat, že adaptace slavné anime díru do obchodního světa neudělá. Úvodních devatenáct milionů dolarů je tak poměrně slabých, přestože mohlo být klidně ještě hůř - ale i tak to vypadá, že film v Americe nedá ani šedesátku.

TRŽBY FILMŮ SCARLETT JOHANSSON

Polemiky o star-power Scarlett Johansson, která zvládla vytáhnout rozporuplnou Lucy skoro na půlmiliardu celosvětově, mají jasnou odpověď. Svět sice přisypal zatím čtyřicet milionů dolarů, ale ani v asijských zemích zatím žádná hitparáda – je ale pravda, že stěžejní uvedení v Číně a v Japonsku na Ghost in the Shell teprve čekají.

 

Pokladnám tak dominovaly úplně jiné tituly. Hlavně animák Mimi šéf mile překvapil, když se suverénně natlačil k metě padesáti milionů, takové té zdravé dolarové hranici u velkých áčkových rodinných zábaviček. Otvírák za 49 milionů dolarů je velmi dobrým počinem pro DreamWorks Animation, jež už pár let spadá pod Foxy, a mělo by pohodově stačit na 150 milionů jen z Ameriky.

Bláznivý animák vsadil na roztomilost ( i domácích mazlíčků) a vděčný komediální hlasový projev Aleca Baldwina, a i když jsou reakce kritiků veskrze průměrné, u těchhle barevných masovek rozhoduje ten pověstný obyčejný divák – a tomu se Mimi šéf podle statistik hodně líbí. Tvůrci se pak můžou tetelit i kvůli 59 melounům už přisypaným ze zbytku světa - celkové součty budou za pár týdnů zjevně hodně fajn.

 

Na druhou příčku tak spadla Kráska a zvíře, což je trochu paradox, protože monstrózní přívažek za dalších 47,5 melounů by kdykoliv jindy stačil na vítězství takříkajíc o parník. Tentokrát těsně ne. Rozhodně ale pomohl posunout megahit s Emmou Watson zas o kus blíž 400 milionům jen z Ameriky - aktuálně je hlášeno 395 melounů ze zámoří a souhrnných 876 milionů celosvětově. Jednoduše parádní bilance a dost možná už na příští pondělí si bude muset Ted nabrousit klávesnici na očekávaný miliardový článek.

Na čtvrté příčce tentokrát hodně zklamali Power Rangers, protože aby blbina pro mladší diváky a rodinné publikum propadla oproti minulému týdnu o 64%, to není dobrá vizitka. Zjevně se většina fandů nahrnula hned o prvním víkendu, a teď půjdou výnosy strmě dolů. Ze světa zatím taky nic zásadního neteče, takže v Lionsgate se teď určitě hodně ošívají nervozitou.

Pátý je Kong, jemuž krásně poskočila globální čísla, a už je na 477 milionech.

Šestý Logan má sice tentokrát v žebříčku o dva miliony míň, na světových tržbách ale nastřádal naopak o sto milionů víc. Deadpoolových 783 melounů je ale samozřejmě v nedohlednu…

TRŽBY FILMŮ ZE SVĚTA X-MENŮ

V druhé půlce žebříčku najdeme samé staré známé, zejména pak hororový fenomén Uteč se 156 miliony jen z Ameriky (znovu připomínám, že film stál necelých pět mega), vetřelčí sci-fi Život, která je i přes účast právě Ryana „Deadpoola“ Reynoldse a Jakea „Prince z Persie“ Gyllenhaala na chabých padesáti milionech celosvětově, a neúspěšná bláznivá komedie CHIPs.

 

Desítku uzavírá Útěk ze ZOO aka The Zookeeper´s Wife s Jessicou Chastain, který točila tahle rusovlasá kráska v Praze a čile ho propaguje po Evropě. Shrábnutých 3,3 milionu z pěti stovek kin je myslím ještě na horní hranici možností tohohle titulu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Do kin se za týden chystá důchodcovská komedie Going in Style, animovaná rodinná výplachovka Šmoulové: Zapomenutá vesnice a náboženská agitka The Case for Christ.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace