Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Power Rangers uspěli, ale Krásku nedohnali


ikona
Cival
disneyemma watsonkraska a zvirepower rangersstrážci vesmírutržby
A jak dopadla vetřelčí sci-fi Život s Reynoldsem a Gyllenhaalem? 

Tak tohle je už sakra vážný. Kráska a zvíře to drtí nehorázným způsobem, i týden po prvotním návalu. Není v tom ale rozhodně sama – zatímco česká kina o slunečném víkendu rozhodně v těch příslovečných švech nepraskala, tituly v zámořské distribuci si vedly velmi dobře, a to i včetně novinek.

 

Přesto si většinu slávy zase uzmula Kráska a zvíře, když i po svém rekordním otvíráku ztratila jen polovinu zisků a připočetla dalších 88 milionů dolarů. Americký mezisoučet je tak už na kolosálních 316 milionech a nová disneyovka klasicky těží z toho, že zájem o rodinnou zábavu klesá obvykle výrazně pomaleji než třeba u hororů či akčňáren. Pár týdnů ji tedy ještě v pořadí uvidíme.

TRŽBY HRANÝCH DISNEYOVEK

Mezitím se prožene tak přes 550 milionů jen z Ameriky a miliardu celosvětově. K ní to má totiž jenom kousilínek, protože výkonnost Krásky v globálním měřítku moc neklesla a po deseti dnech v distribuci je na kontě už šílených 690 milionů dolarů. Nedá se předpokládat, že by Kráska měla megadlouhou výdrž jako Zootropolis nebo Ledové království, jako kolosální dolarový vehikl si ale rychle přiletí k miliardě a přinutí kujóny od Disneyho naplánovat další a další hrané/CGI adaptace legendárních animovaných pohádek. A sequel by se určitě taky vyplatil. Emma Watson už možná pro příští divácké generace možná nebude Hermionou, ale Bellou.

 

Druhá pozice připadla Power Rangers, což se dalo tak nějak čekat. Start za čtyřicet mega ale překonal i optimističtější předpovědi, takže v Lionsgate panuje velká radost. Tahle společnost totiž po konci Hunger Games a Twilightu spíše paběrkuje a každou jen trochu nosnou franšízu potřebuje jako sůl. Zvlášť takovou, která může fungovat i jako celovečerní reklama na tuny merche nebo televizní seriál.

TRŽBY FILMŮ S POWER RANGERS

Power Rangers by měli zvládnout vytěžit jen z Ameriky v pohodě sto milionů, ještě větší sumu by pak chtěli ze zbytku světa, ale kdo ví, jestli na to mají. I když je ale tahle značka hluboko pod obchodní úrovní Transformers nebo všech myslitelných Iron Manů, s komerčním přijetím Strážců vesmíru na plátnech můžou být v Lionsgate spokojeni. Na víc při tomhle infantilním pojetí (a podprůměrných recenzích) fakt myslet nemohli. Hlavně že to nedopadlo jako nová Fantastická čtyřka, jak leckdo prorokoval...

 

Třetí příčku drží Kong, jenž při polovičním poklesu přisypal 14 milionů. S ohledem na kvality filmu beru průběžných 133 mega z Ameriky jako zázrak, Warnery musí uklidňovat i aktuálních skoro čtyři sta melounů celosvětově. Snad nám příště za odměnu naservírují něco lepšího než digitální mumraj bez špetky stylu a vyprávěčské rozvahy, utopený ve vizuálním pozlátku. U tohohle jsem fakt trpěl.

TRŽBY FILMŮ S KING KONGEM

Až se čtvrtou příčkou se musela spokojit „vetřelčí“ sci-fi Život, které nepomohl ani superhvězdný cast a snaha marketingově a PRově filmu píchnout přes špičkování Gyllenhaala s Reynoldsem během junketů. Úvodních dvanáct milionů a globálních 28 mega je jasným zklamáním, zvlášť s ohledem na skoro šedesátimilionový rozpočet. Asi trochu zatrnulo i Foxům, kteří svého pravého Vetřelce chystají na květen a na kasaštyk o ekonomické síle Promethea to zatím nevypadá.

Pátý flek drží Logan, jehož dalších deset milionů vykoplo přes kdysi bájnou metu 200 milionů jen z Ameriky. Globálně Wolvie přehrabuje už 565 mega, takže krása nesmírná. Loučení ve velkém stylu.

TRŽBY FILMŮ S X-MENY

Šestku jistí fenomenální horor Uteč, který stál pět milionů, po pátém víkendu v amerických kinech jich má na kontě už ale 147! Osm z toho přisypal tentokrát, takže se s ním i za týden uvidíme.

Na sedmé příčce pak zklamala rozjívená komedie CHiPs, kterou režíroval, napsal a zahráll si v ní Dax Shepard. Vytěžila jen sedm a půl milionu z 2 464 kin, recenze jsou otřesné, a přesto mi něco říká, že to Shepard za pár let zase zkusí... a zas z toho bude bída s nouzí. V tomhle chlapíkovi top komediografa ani komedianta nehledejme.

 

Do desítky se vešli ještě bohabojný doják The Shack, Lego Batman a thriller The Belko Experiment.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Krásku sesadit animák Mimi šéf, marné by nemusely být ani výnosy Ghost in the Shell se Scarlett Johansson. Premiéru si odbude i Úkryt v ZOO aka The Zookeeper´s Wife, kterou Jessica Chastain točila s pražskými zvířátky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace