Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Kráska a zvíře


ikona
KarelR
emma watsonkraska a zvireprvní dojmy
Další pohádková trefa, nebo u Disneyho ustřelili? 

Propagace Krásky a zvířete se zvrhla do debat o tom, jestli může Emma Watson vystavovat svoje prsa, a jak kupa náznaků, že je LeFou homosexuál, pobuřuje jedno kino v Alabamě a ruskou vládu. V prvním případě si myslíme, že může (feministky můžou nakládat se svým tělem, jak chtějí, ne?), a ve druhém nás docela baví, že celá kontroverze vychází z rozhovoru s režisérem, protože ve filmu byste onen "exkluzivní gay moment" stoprocentně přehlédli, kdybyste o něm nevěděli dopředu. No ale pojďme ke kvalitám samotného filmu, na těch samozřejmě záleží zdaleka nejvíc, ne?

 

Jak to vidí KarelR
Další Popelka se bohužel nekoná. Kráska a zvíře se zuby nehty drží retro stylizace a výsledkem je těžce kýčovitá vyprávěnka, která umí okouzlit hlavně v trikových scénách. Jinak se totiž všichni zbytečně moc kření a příběh je zkratkovitý až běda, i když zabírá mohutných 130 minut. Neříkám, že tu není pár hodně povedených momentů a scén – zhruba od půlky se Kráska docela chytí a šlape v písničkách i mimo ně. Celkový dojem je ale přesto rozpačitý a nejvíc z něj trčí Evansův Gaston, který je vyhrocený přesně tím způsobem, aby člověka bavil a zároveň fungoval jako solidní padouch. Kéž by se od něj poučil i zbytek filmu!

 

Jak to vidí Mr. Hlad
Bude to asi hit a malým holkám se to bude líbit, přesto mám pocit, že by svět bez hrané verze animáku Kráska a zvíře fungoval bez problémů dál. Emma Watson je fajn, triky opulentní a výprava skvělá, ale kvůli přestřelené délce začne filmu v polovině povážlivě docházet dech a nemá moc o čem vyprávět. Jo, jsou tu známé písničky, ale půlka z nich tu je prostě jen proto, že byly v animáku. A výstupy roztomilého mluvícího nábytku přestanou být zábavné po pár minutách, a když svícny, konvice a hodiny zaberou komplet prostor před kamerou, začne to být rychle ubíjející. Velký digitální bordel. Pořád je to ale poctivá romanticko-pohádková podívaná, která vlastně nabízí přesně to, co od ní očekáváte. Popelka má sympatičtější postavy, Kniha džunglí je vtipnější i napínavější, od hrané Krásky a zvířete bych ale víc než to, co dorazilo do kina, nejspíš nikdy neočekával. Takže nakonec je asi OK. A Luke Evans je boží.

 

Jak to vidí Rimsy
Očekávání zase jednou naplněna nebyla a animovaná, dvě a půl dekády stará verze může zůstat v klidu, jelikož ji Condonova adaptace z trůnu nesesadí. Přílišná stopáž s nečekaně nudnými a choreograficky totálně přeplácanými hudebními vložkami totiž zabíjí jinak vcelku standardně podaný příběh. O logické zkratky není nouze, ale pohádce odpustím leccos. Prachy jsou na velkolepé produkci vidět, některé scény jsou skutečně hodně výrazné, ale realisticky oživené svícny, hodiny a čajové konvice prostě samy o sobě dechberoucí podívanou neudělají. Emma si svou vysněnou roli emancipované krásky užila, stejně jako další hvězdy ve vedlejších (přestože převážně dabérských) rolích. Luke Evans jako záporák baví asi nejvíc, no a to je vlastně všechno. Dohromady průměr, žádné přepisování klasiky se prostě nekoná.

Recenze dorazí v příštích dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace