Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Kong: Ostrov lebek


ikona
Mr. Hlad
kongprvní dojmy
Jak se nám líbil návrat jednoho z nejslavnějších filmových monster?  

King Kong se dočkal hned několika filmů a teď dorazil v tom nejnovějším, kde je zatím největší. Je ale Kong: Ostrov lebek oním vytouženým nářezem, nebo jsme spíš zklamaní? 

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Celovečerní Kong: Ostrov lebek je o dost jiný, než jak se prezentuje v upoutávkách. Má mnohem blíž ke klasickému dobrodružnému filmu a kdo čeká v trailerech naznačovanou serióznost a dospělost, nedočká se jí. Blockbustery nepolíbený Jordan Vogt-Roberts ale umí občas vytáhnout hodně pěkný záběr a především naprosto bezproblémově zvládá velkolepé bitvy monster. A je jich víc, než byste čekali. Bohužel ve chvílích, kdy zmizí Kong ze scény a dojde na lidské hrdiny, je to o řád horší. Jednu chvíli film řeší zcela seriózně (a celkem působivě) válečná traumata z Vietnamu u Samuela L. Jacksona, aby se o minutu později změnil v komediální show Johna C. Reillyho. A mezi tím pobíhá nudný Loki a spousta dalších hrdinů, kteří vám budou úplně u zadku. Celkově je to fajn, ale lehké zklamání zapírat nebudu. Počítám, že za rok si pustím maximálně sestřih bitek, celý film ale asi jen těžko.

 

Jak to vidí Rimsy:
Wut! Po nadějné trailerové kampani velké zklamání. Koncepčně dává Kong až příliš vzpomenout na první Jurský park, ale navíc je prošpikovaný jednou nelogičností za druhou. Spoustě diváků to možná vadit nebude a ráda si užije digitální řežbu mezi velkou opicí a velkým ještěrem, já ovšem nedokážu přestat myslet na to, že v tu chvíli už měli být oba prehistoričtí aktéři dávno mrtví či alespoň totálně zmasakrovaní z předchozích scén. Ale rozum jde stranou pokaždé, když je příležitost k nějaké melodramaticky kýčovité či bezhlavě akční scéně. Hiddleston je trochu dřevo a dialogy si pro sebe krade zarostlý John C. Reilly. Jinak ale není z čeho brát a tenhle monster movie si užijí leda hardcore fanoušci.

 

Jak to vidí KarelR:
Bitky s Kongem jsou boží a scéna s pavoukem jakbysmet, všechno ostatní ale v Ostrově lebek kulhá. Hlavně lidští hrdinové se dělí na líně vystavěné, nevyužité (proč tam sakra byla ta asijská slečna?!) a jasně určené k likvidaci, kvůli čemuž tak výrazně trčí ven Reilly, jenž Hiddlestonovi vyloženě krade film pod rukama. Jeho veterán vůbec není takový magor, jak se zdá z trailerů. Marlow a samotný Kong jsou naopak nejlépe vykreslené postavy a často dávají zapomenout na to, že se tu vlastně jen běží z bodu A do bodu B, aby se mohl budovat filmový vesmír. Jako blockbusterová blbina tak Ostrov lebek s klidem funguje. Monstrózní (r)evoluce se ale bohužel nekoná, na to je Kongův návrat až příliš scenáristicky podvyživený.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace