Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak Nolan pojme Dunkerk?


ikona
KarelR
christopher nolandunkerkdunkirktom hardy
Režisér Temného rytíře a Interstellaru se rozpovídal o svém dalším filmu. 

O Dunkerku vlastně víme všechno a zároveň skoro nic. Nolan adaptuje skutečnou evakuaci titulního přístavu, která v létě 1940 výrazně ovlivnila průběh Druhé světové války (tzv. Operace Dynamo), a na velkém plátně se objeví Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Harry Stiles nebo Kenneth Branagh. Dějový rámec je jasný, filmařský přístup jakbysmet a hudbu pochopitelně dodá Hans Zimmer. Nolan teď ale konečně promluvil o tom, jak svůj nový příběh hodlá odvyprávět.

 

Nečekejte samozřejmě nic extra překvapivého. Nolan se nicméně doznal k tomu, že film obsahuje tři stěžejní dějové linie. V první řadě se budeme zdržovat na pláži se Stilesem a Branaghem. Ve druhé si dáme plavbu lodí s Rylancem a Murphym. A ve třetí nás čekají letecké radovánky s Hardym, přičemž je zádrhel v tom, že každá linka zabírá rozdílný časový úsek. Zatímco se na pláží stráví zhruba týden, lodní dobrodružství zabere pouhý den a letadla budou mít palivo jen na hodinu. Scénář tedy musí rozdat karty takovým způsobem, abychom dostali celistvý děj, což přímo volá po šikovném skákání mezi časovými liniemi.

 

NOVÁ ČASOPISOVÁ OBÁLKA S HRDINY DUNKERKU

Ano, konečně dává smysl, proč Dunkerk točí Nolan. Z Mementa, Batman začíná nebo Počátku je jasné, že ho hrátky s časem ohromně baví, a tady by ho měla čekat další velká výzva. Výše uvedené informace pocházejí z francouzského rozhovoru, takže je berte s menší rezervou - kdo ví, co se ztratilo v překladu. Tři úhly pohledu jsou ale celkem jasné, tak doufejme, že z nich Nolan sestaví další neodolatelnou pecku.

---

Vytáhni v hospodě: Nolan si za Dunkerk údajně vyjednal 20 milionů na dřevo plus 20% ze zisku (takovou pálku měl naposledy Jackson za King Konga). A jelikož utratil 5 milionů dolarů za stařičké letadlo, na které přimontoval IMAX kamery a rozsekal ho (zcela záměrně) na kaši, Warneři se musejí klepat hrůzou. Jestli Dunkerk nebude hit, očividně v něm utopí slušný balík.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace