Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních březnových filmů


ikona
KarelR
originální filmy
Vetřelec s Ryanem Reynoldsem a Schindlerův seznam s Jessicou Chastain? A tak... víceméně jo. 

Oscarová sezóna obvykle předává štafetu blockbusterům až v dubnu, letos to však stihla už v březnu. Logan, Kong, Kráska a zvíře a Ghost in the Shell jsou jasným důkazem toho, že se popcornové žně znovu roztáhly, naštěstí ale zbylo dost místa i na menší neznačkové filmy. Které mám na mysli?

 

9. března

Masaryk

Kontroverze s dvanácti Českými lvy téměř zakryla zjištění, že je Masaryk dobrý film. Alespoň tedy podle Rimsyho, jehož recenze končí slovy: "Povedené vykreslení důležité postavy československých dějin a její úlohy v jednom klíčovém okamžiku naší novodobé historie. A navrch i slušně natočené. A s Rodenem. Co chcete víc? Masaryk se i přes drobné nedostatky povedl." Kéž by se to řešilo trochu víc než brilantní marketingová kampaň...

 

16. března

Glory

"Zcela bez servítků, občas s drsně humorná, ale především suverénně podaná výpověď o společnosti. Hodinky někdy nejsou jen hodinkami, ale i symbolickými hranicemi důstojnosti, za které se prostě nedá jít. Hodně silný příběh z Balkánu!" Kdo dokáže v kinech najít dobré bulharské drama? Samozřejmě Rimsy, jenž v recenzi vnadí na další březnovou kvalitu.

 

Rocco

Asi vás to šokuje, ale... Rimsy potřetí a znovu palec nahoru: "Rozkročen (ehm) mezi přepjatou osobní zpovědí a sympatickým nakouknutím pod pokličku pornoprůmyslu, to jsou dvě polohy (ehm!) Rocca. Tenhle dokument se určitě vyplatí vidět." Hluboce se omlouváme za nedostatek recenzí na špatné filmy, snad bude v dubnu "lépe"!

 

23. března

Život

Na "vetřelčí" scif-fi Život, v níž Ryan Reynolds a Jake Gyllenhaal bojují se zabijáckým organismem z Marsu, zatím nemáme recenzi. Hlad, Rimsy a Martin ale v prvních dojmech slibují tupé béčko, jež se Hladovi kupodivu líbilo nejméně. Nikdo zatím netuší, co si o tom myslet. S návštěvou kina nicméně buďte obezřetní, velká žánrová hitparáda asi nehrozí.

 

30. března

Popírání holocaustu

Že jste po traileru čekali veleprůměrné drama? Inu, Popírání holocaustu má na ČSFD 59% a vypadá to, že se přislib z upoutávek dokonale naplnil. Shushika nám o dramatu, v němž musí Rachel Weisz dokázat holocaust (film stojí na skutečných událostech!), v diskuzi možná řekne víc. V jádru se ale připravte na ambiciózní festivalovku, která se povedla tak napůl.

 

Úkryt v zoo

Fandit filmu, jenž se natáčel v České republice a hraje v něm Jessica Chastain, je víceméně povinností. Úkryt v zoo se ale od začátku tváří jako Schindlerův seznam s ženskou protagonistkou, a právě to mu možná zlomí vaz. První recenze hlásí, že Antonina Żabińska nikdy nevystoupí ze stínu Oscara Schindlera, a ačkoliv je na Rottenech průměrný rating 6,7/10, pět ze sedmi recenzí otáčí palec dolů. Spíš se tedy připravte na zklamání, na kterém bude (podobně jako u loňského Anthropoidu) zajímavé hlavně poznávání domácích lokací.

 

Volání netvora: Příběh života

Nová (tak trochu) fantasy Juana Antonia Bayony je ve skrytu duše civilním dramatem, v němž se dvanáctiletý chlapec vyrovnává s těžkou nemocí svojí matky. Trailer navnadily, nízké tržby zabolely... a výsledek je bohužel na půli cesty mezi dojemnou trefou a patetickou blbinou. Cival s Hladem by se mnou kupodivu nesouhlasili (hodnotí lépe), recenzi nicméně píše imf. Brzy se tedy dočtete víc a samotného mě zajímá, jestli se film nakonec dočká eMZácké pochvaly nebo ne.

 

Co jste si vybrali z březnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v dubnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace