Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Logan: Wolverine


ikona
KarelR
loganprvní dojmywolverine
Jak se nám líbila velká rozlučka s Hughem Jackmanem? 

Třetí Wolverine se od začátku profiloval jako krvavá a depresivní rozlučka s comicsovou ikonou. Je Logan opravdu tou vysněnou trefou? Anebo zámořské recenze kecaly? Tady máte naši (docela jednoznačnou) odpověď.

 

Jak to vidí Cival

Logan vykupitel. První sólovka byla splácanina, druhá jen lehký nadprůměr s pár šťavnatými momenty a výstup v Apokalypse už jen parodií. Logan se ale adamantiového borce chopil od podlahy a protáhl ho bolestným roadtripem napříč zaprášeným světem, kde už superhrdinům fanfáry moc nezní.

Výsledek je řemeslně špičkový a atmosféricky hutný, hlavně ale udivuje parádní krvavou akcí, v níž hlavně malá Laura předvádí ještě lepší věci než Wolverine. Ten se přitom několikrát vrhá do víru vůbec nejlepších akčních sekvencí své bohaté kariéry! Díky téhle dravé podpoře si můžete tu působivou story neustále zpříjemňovat neskutečně ostrým popcornovým náhulem. Špičková rozlučka!

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Co nám tvůrci slíbili, to jsme dostali. Wolverine je víc než důstojné loučení Hugha Jackmana s jeho nejslavnější rolí a konečně film, po jakém fandové volali celá léta. Drsné akční scény, ve kterých se nehraje moc na pěknou choreografii, ale vítězí extrémní fyzická převaha a zvířecí zuřivost, jsou hodně fajn, filmový Logan je však spíš drama než akční film. A zatraceně dobré. Tvůrci totiž pochopili, že tu avizovanou „dospělost“ nedělají headshoty a usekané nohy, ale postavy a jejich chování.

Logan ještě nikdy nebyl takhle zlomený a zároveň zajímavý, z pohledu na to, co se stalo z profesora Xaviera, vám taky nebude ani trochu do smíchu a mrňavá Dafne Keen je herecký objev z ranku Haleyho Joela Osmenta. K tomu si přičtěte skvěle fungující hudbu, westernovou atmosféru a extrémně našlapané finále a vyjde vám z toho jedna z nejzajímavějších comicsovek vůbec, která si zaslouží stát po boku Temného rytíře. Před pár lety bychom v podobný film ani nedoufali.

 

Jak to vidí Rimsy

Dostanu to pořádně sežrat, ale všeobecné nadšení nesdílím. První dvě setkání s Wolverinem šla mimo mě, takže jsem k Loganovi přistupoval téměř nenačichlý jeho aurou. I po trailerovém hypu jsem tak moc nečekal a jen díky tomu jsem byl nakonec i docela spokojený. Určitě se nejedná o tupou akci jako spíš o westernovsky pomalé drama, které je i přes nemalou stopáž natočeno svižně a zábavně. Jenže emočně vypjaté momenty na mě nefungovaly, a pokud se každý večer neukájíte nad Jackmanem v tílku a dokážete se na Loganův příběh podívat střízlivými očima, vychází z toho vcelku zaměnitelné dramátko o pár existenciálně rozervaných superhrdinech. Akce, když už se objeví, je vážně skvělá a nádherně krutá. Jenže po tom všem slintání by se i nefanoušci mohli dočkat něčeho víc, no ne?

 

Jak to vidí KarelR

Jackman nekecal. Logan je famózní rozlučka s ikonickým superhrdinou, který konečně využívá drápy na maximum a nechává za sebou neuvěřitelnou spoušť. Tohle by samo o sobě možná bylo dost. James Mangold ale brutální akcí jen ředí westernový epos, jenž si precizně hraje s dynamikou Profesor X – Wolverine – X-23 (!!!) a nedrží se zpátky v žádném směru. Ano, je to přesně ten adamantiový biják, na který čekáme 17 let. Pokud tedy máte chuť na hutné drama, v němž se ze sebe všichni vydávají maximum, kino je naprostou povinností.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace