Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Bill Paxton z Vetřelců a Titanicu


ikona
Mr. Hlad
rip
Hvězda filmů Jamese Camerona a spousty klasik 80. a 90. let se bohužel se světem i fanoušky ve věku jednašedesáti let loučí.  

Jednašedesát let není moc. Není to ale ani málo. Rozhodně to ale není dost na to, abychom očekávali něčí smrt. Ta si ale nevybírá a teď bohužel ukázala na Billa Paxtona. Herce, se kterým jsme strávili tři dekády a ačkoliv z něj nikdy nebyla superhvězda, ve své kariéře má několik naprosto zásadních klasik i spoustu filmů, o nichž možná lidé tolik nevědí, ale rozhodně by měli. 

 

Vezmeme to telegraficky. Na začátku prvního Terminátora ho zabil Arnold Schwarzenegger, ale hlavně se tu sešel s Jamesem Cameronem. Ten si ho pak vytáhl jako nezapomenutelného Hudsona do Vetřelců, dohodil mu velkou roli v Titanicu, kde jako jeden z prvních zjišťuje příběh Jacka a Rose, a mezi tím se oba vyblbli spolu s Arnoldem v Pravdivých lžích. Vedle toho si udělal čas třeba na Apollo 13, Twister, buddy movie 2 zbraně nebo horor Lovec démonů. To ale není zdaleka všechno. Z těch menších nebo přehlížených projektů za pozornost stoprocentně stojí Raimiho mrazivý thriller Jednoduchý plán nebo drsný Jeden chybný krok a za seriál Velká láska Paxton získal tři nominace na Zlatý Glóbus.

V poslední době jste ho mohli vidět v první řadě Agentů S.H.I.E.L.D., buzeroval Toma Cruise v Na hraně zítřka, zatápěl Jakeu Gyllenhaalovi ve Slídilovi a momentálně běží seriálová verze klasiky Training Day, kde dostal hlavní roli. Druhé řady se asi bohužel nedočká. Paxton zemřel v sobotu kvůli pooperačním komplikacím. A bude nám sakra chybět, protože málokdo si udržoval takhle fajn hereckou formu celých třicet let. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace