Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Akčňáky, dramata a komedie, které jste možná neviděli. 

Pravé blůčkové žně nás čekají až teď v březnu, protože dorazí hned několik velkých podzimních filmů, ani únor ale není dvakrát marný. Vyšlo hlavně pár solidních dramat, na která jste možná nevyrazili do kina, takže máte ideální šanci je konečně dohnat.

 

Bezva ženská na krku
Vyšlo: 15. února 2017
Cena: 178 Kč (DVD)

Jeden z nejlepších feel good filmů minulého roku a nejzábavnější česká komedie od... nevím? Bezva ženská na krku je cukrkandl podle přísně amerického receptu, stojí totiž na výletu velkoměstské dámy na osobitý a čarokrásný venkov. V zámoří už tuhle zápletku proprali milionkrát. V českém podání je ale celkem svěží a nadmíru sympatická, a to hlavně díky obsazení. Když Petra Hřebíčková obměkčuje bručouna Ondřeje Vetchého, je prostě radost na to pohledět. Pokud tedy patříte k fandům Dobrého ročníku, Doktora Hollywooda nebo Holky na roztrhání, máte na krku další žánrovou jistotu. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Boj
Vyšlo: 24. února 2017
Cena: 268 Kč (DVD)

Ačkoliv děláme všechno pro to, aby Rimsy psal jen ta největší pekla, někdy to holt nevyjde. Loni v květnu se mu tak povedlo vyrazit na Boj, jenž popsal jako: "Skvělé drama, jež i bez umělého tlačení na pilu buduje nesmírně silnou atmosféru, při které vám nebude dobře po těle. Vynikající scénář, přesní herci a drásavá témata podle očekávání dominují, takže i když Boj v žádném ohledu nepřekvapí, moc mušek na něm nenajdete." Slibujeme, že už mu příště nic dánského nepovolíme! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Vyšlo: 15. února 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Nejepičtější loňský film, který (skoro) nikdo neviděl! Deppwater Horizon je ohromně výživný survival, v němž do toho Mark Wahlberg a Kurt Russell šlapou na maximum a Peter Berg jakbysmet. Kdyby měly tolik energie klasické blockbsutery, hned by v kinech bylo veseleji. Děsivá havárie ropné plošiny ale podtaktovala kampaň a, ehm, brutálně vyhořela, takže jí teď budou diváci objevovat postupně. Škoda, že to bude v televizi. Berg totiž natočil vyhrocenou a pořádně opulentní podívanou, která patří mezi nejlepší katastrofické filmy poslední dekády. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Kubo a kouzelný meč
Vyšlo: 8. února 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Animátoři z Laiky se po Koralíně, Normanovi a Škatulácích rozhodli jít vstříc asijským trendům. Kubo se bohužel stal nejméně výdělečným filmem z téhle "série", zároveň je ale obecně nejchválenější a za sebe říkám, že i (těsně) nejlepší. Příběh japonského klučiny, který se ukrývá před krutým měsíčním králem, je typickou hravou "laikovinou", jíž člověk už z principu strašně fandí. Přestože se tedy jedná o vcelku obyčejnou a bohužel dost předvídatelnou pohádku, provedení je bez debat kouzelné a v závěru vám možná ukápne i nějaká ta slzička. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ve jménu krve
Vyšlo: 24. února 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Nová gibsonovka rozetnula filmové fanoušky na dva tábory. Ten první v ní vidí rádoby hlubokou nudu, jíž by prospělo mnohem víc akce, zatímco druhý objevil výživné drama, které nestojí na přestřelkách, nýbrž na vztahu bývalého trestance a jeho průšvihářské dcery. Osobně jsem s "Blood Fatherem" nadmíru spokojený (viz blůčková recenze) a přijde mi, že v něm Richet řekl všechno, co říct chtěl. Pevně tedy doufám, že ho čeká spousta televizních repríz, ideálně pod (možná kontraproduktivním, ale zatraceně stylovým) názvem Smrtonosnosný táta.

Koupit na FilmGame.cz

 

Zúčtování
Vyšlo: 22. února 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Jen málokterý film měl loni tak přepálený scénář jako Zúčtování. Málem bourneovský akčňák, v němž si Ben Affleck zahrál matematického génia se zabijáckým skill setem, je až do finále skvělou dramatickou jízdou. Pak ale přijde velký zvrat, nad kterým se dá jen kroutit hlavou, a pečlivě budovaný příběh spadne o dvě úrovně dolů. Neříkám, že se k té hrstce kliček vlastně celou dobu nesměřovalo. Ono stěžejní odhalení mě ale prostě bolelo, a všechna ta famózní akce to zachraňuje tak napůl. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v únoru vyšlo: Blair Witch: 20 let poté, Café society, Dívka ve vlaku, Inferno, Já, kocour, Komuna, Mechanik zabiják: Vzkříšení, Nerve: Hra o život, Prázdniny v Provence, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Zilionáři

Nashle u březnového přehledu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace