Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 11 filmů, které stály daleko méně, než byste čekali


ikona
TedGeorge
john wicktop 11tržby
Kdy jste si naposledy řekli: "Ten film musel stát alespoň 3x tolik?" 

Tušíte správně. Tohle téma se na stránkách MovieZone objevuje hlavně kvůli pokračování Johna Wicka. To je ten film, který nám všem před třemi lety udělal velkou radost a stál jenom 20 milionů babek. Což je tak 2x méně, než na kolik vypadá. Ale to už zbytečně propaluju jednoho ze zástupců mé TOP jedenáctky. Na tomto místě musím zmínit, že jsem si vzal na paškál filmy z posledních dvou dekád. Jistě bychom našli plno příkladů z klasického Hollywoodu, ale těm se budu věnovat až někdy v budoucnosti. Prostě a jednoduše před sebou máte další téma, jehož četbou zabijete tu trochu volného času, která vám zbývá. Ke čtení konzumujte červené víno Santa Ema Pinot Noir Reserve. Jdeme na to.

11. Hardcore Henry (2015)

Nechápu, jak to režisér Ilja Najšuller za ty drobné natočil. Vlastně tuším, ale stejně mu tleskám. V produkci Timura Bekmambetova totiž vznikla jízda točená chytrou kamerovou technikou jakoby z vlastního pohledu a byť se zdroje rozcházejí, rozpočet měl být pouhé dva miliony dolarů! Čtete správně. Za peníze, které si běžně účtuje za jeden měsíc práce nejznámější hollywoodský skript-doktor Tony Gilroy, vznikla našlapaná akční pecka, kterou nejenom KarelR řadil na piedestal mezi nejlepší filmy roku 2016.

Najšuller dal práci nezaměstnaným (a levným) ruským kaskadérům, požádal o pomoc akcechtivé publikum skrz Kickstarter a výsledný produkt donesl do ústředí relativně nového distribučního studia STX. Tam padlo rozhodnutí utratit 5x tolik peněz za reklamní kampaň a film byl poslán do velkorysého počtu 3000 kin. Bohužel to nedopadlo dobře. Američané a svět film nepodrželi a bylo z toho pouze 14,3 milionu dolarů v globálních tržbách.

Hardcore Henry ve výčtu přesto nesmí chybět. Když si dnes vzpomenu na některé kulervoucí scény, tak mi hlava nebere, že je rejža pořídil tak levně. Receptem prý byly desítky GoPro kamer, open source střihačský software a právě nadšení všech přítomných na place. Nejenom hráči videoher se kvůli tragickému finančnímu přijetí něčeho podobného jen tak nedočkají. Na tuhle slepou uličku přesto jen tak nezapomeneme.


10. Buchty a klobásy (2016)

Studio Sony se za poslední roky nemůže pyšnit velkým počtem hitů, ale Buchty a klobásy do té kolonky rozhodně patří. Studioví hlavouni za to můžou děkovat především autorům scénáře Sethu Rogenovi a Evanu Goldbergovi. Tihle dva si kdysi dopřávali klidnou chvilku ve společnosti doktory předepsané drogy (Rogen má prý špatná záda) a napadlo je natočit mládeži nepřístupný animák konkurující pixarovkám. Nápad to byl zajímavý, ale studio řeklo ne. Všichni přece ví, že na animáky chodí do kina hlavně rodiny s dětmi a eRková přístupnost prostě není dobrý nápad.

Pánové se však nevzdali a místo rozpočtu 60 mega donesli studiu návrh s rozpočtem 19 mega (některé zdroje uvádějí 30) a zaměstnali levné kanadské animátory ze společnosti Nitrogen Studios ve Vancouveru. Světe div se, kreslíři to přes nemalé produkční problémy (několik odkladů, neproplacené přesčasy…) zvládli a Sony tak mohlo minulý srpen poslat do více než 3100 kin fantazii každého správného huliče.

Buchty a klobásy si přišly první víkend na 34 milionů dolarů a svoji pouť v amerických kinech zakončili těsně pod celkovou stovkou. Svět bohužel ztopořené párky na obřích plátnech příliš nezajímaly, a tak z toho v globálu bylo „jenom“ 140 mega. Zas tak moc to ale nevadí. Díky nízkému rozpočtu jsou totiž v Sony stejně desítky milionů dolarů v plusu a Rogen s Goldbergem si připsali už několikátý zásah do černého v řadě.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace