Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel John Hurt, legenda z Vetřelce, Hellboye nebo Haryho Pottera


ikona
KarelR
rip
Budiž mu země lehká... 

O některých hercích se občas říká, že jsou ve všem. Vždycky je to ale přehánění, protože jediným hercem, který byl opravdu ve všem, je John Hurt. Legendární veterán, jehož jako prvního roztrhal Vetřelec, je důkazem toho, že není malých rolí. O to víc nás tedy mrzí, že se Hurt před týdnem dožil 77 let a 78. narozeniny už ho (kvůli zákeřné rakovině) bohužel nečekají.

 

Pokud se teď zamýšlíte nad tím, v čem všem jste Hurta vlastně viděli, budete potřebovat tužku a papír. Britská legenda vtrhla do kin už v šedesátých letech, teprve na konci sedmdesátek ale začala lovit výraznější role. V Půlnočním expresu jste si Hurta možná nevšimli, ve Vetřelci ale byl nepřehlédnutelný a záhy už přišly osmdesátky se Sloním mužem, Nebeskou bránou, 1984 nebo parodickými Spaceballs.

 

Co devadesátky? Rob Roy, Mrtvý muž, Kontakt. No a pak už tu máme nové tisíciletí, v němž si Hurt zahrál pana Ollivandera v Harrym Potterovi, načež se bez něj neobešly ani klasiky jako Hellboy, V jako Vendeta, Proposition nebo Jeden musí z kola ven. V posledních letech se rekordman ve filmovém umírání objevil také v upířině Přežijí jen milenci, Ledové arše nebo Rockově Herculovi. A kdyby nám ho nesebrala zubatá, určitě by měl v zásobě víc než 5 dalších filmů včetně Jackie...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace