Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co čekat od návratu do Jurského světa?


ikona
Mr. Hlad
chris prattjurassic world
Pokračování Jurského světa se blíží. Máme čekat nastavovanou kaši, nebo to nový režisér zkusí trochu jinak?  

Když nějaký film udělá v kinech miliardu a není to Titanic, je celkem jasné, že sequel vznikne, i kdyby ho měl režírovat člověk, který po nocích myje chodby ve studiu, je slepý na jedno oko a jeho nejoblíbenějším filmem je Muž s cejchem smrti. U Jurského světa to nakonec dopadlo o dost lépe. Colin Trevorrow se sice za kameru nevrátí, protože kutí deváté Star Wars a v létě uvidíme jeho rodinné drama The Book of Henry, ale už nějakou dobu víme, že ho nahradí J. A. Bayona, což je hodně zajímavý filmař. Jeho horor Sirotčinec je celkem nepříjemná podívaná, katastrofické drama Nic nás nerozdělí ukázalo, že si tyká nejen s miniaturami a praktickými efekty, ale že umí vymáčknout maximum i s herců a jeho Volání netvora: Příběh života, sklízí taky hodně chvály. 

 

Co ale vedlo tohohle ambiciózního a jinak zcela seriózního filmaře k tomu, že chce blbnout s dinosaury? Je to jednoduché, prý se chce prostě bavit. To ale neznamená, že k pátému filmu ze série (respektive k druhému z trilogie) nepřistupuje poctivě. Podle jeho slov máme čekat mnohem větší měřítko a především příběh a přístup, jaký zatím v žádném z předchozích filmů nebyl. Bayona přitom říká, že je připravený se spoustou nových nápadů, ale je mu jasné, že Jurský svět musí nějakým způsobem navazovat na atmosféru předchozích filmů, takže vyloženě revoluční a zcela jinou vizi čekat nemáme. 

 

Každopádně natáčet se má ve Walesu, takže se asi dvojka skutečně nebude odehrávat na ostrově jako v jedničce, jak se naznačovalo. O příběhu zatím oficiálně nikdo nemluví, ale podle všeho bychom se měli podívat do světa, kde dinosaury vyrábí víc společností a využívají je v zemědělství, ale třeba i ve válce. Vrátí se stoprocentně Chris Pratt a Bryce Dallas Howard, nejspíš se znovu objeví i B.D. Wong a tvůrci se údajně pokouší ukecat i hvězdy prvního filmu Sama Neilla nebo Lauru Dern. S premiérou se počítá na konec června 2018. Jo a příběh pro šestku už Spielberg s Trevorrowem prý mají taky. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace