Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Příchozích do vesmíru


ikona
Mr. Hlad
arrivaldennis villeneuvedune
Režisér Příchozích by se mohl vrhnout na další velkou sci-fi. Tentokrát ale ještě ambicióznější.  

Dennis Villeneuve se během několika let stihl vyšvihnout mezi hollywoodskou elitu a filmaře, jehož nové projekty nás zajímají stejně jako plány Spielberga, Camerona, Scotta nebo Nolana. Daří se mu točit filmy, které jsou zábavné, ale zároveň o něco ambicióznější a chytřejší než to, co obvykle vídáme v Hollywoodu a jeho letošní sci-fi drama Příchozí nejspíš uvidíte hodně vysoko v žebříčcích nejlepších filmů roku, minimálně v těch redakčních. Villeneuve teď dokončuje pokračování sci-fi klasiky Blade Runner 2049, kde bude Ryan Gosling v temné budoucnosti plné replikantů hledat Harrisona Forda, ale vypadá to, že Villeneuve si chce dát sci-fi hattrick. Jeho jméno je teď totiž skloňované s další science fiction legendou.

 

Studio Legendary se ho pokouší ukecat, aby se ujal nové adaptace slavného románu Franka Herberta Duna. O ní se mluví už pěkně dlouho a vylámali si na ni zuby jak Peter Berg, tak i Pierre Morel. Pro Villeneuvea by ale mohlo jít o ideální projekt. Příběh rodu Atreidů, kteří se ujmou vlády nad planetou Arrakis, kde se těží koření, díky němuž jsou možné mezihvězdné lety, je spíš přemýšlivá a politická záležitost než akční podívaná. I když i tady dojde na válku a obří písečné červy. Vyjednávání studia a režiséra ale ještě ani pořádně nezačalo, takže na těšení je zatím brzy, ale kombinace sci-fi klasiky a jednoho z nejzajímavějších filmařů současnosti by nás rozhodně do kina nalákala. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace