Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: sci-fi Pasažéři


ikona
KarelR
pasazeriprvní dojmy
Měli byste se po Star Wars znovu vydat do vesmíru? 

Jennifer Lawrence a Chris Pratt jsou teď velkými miláčky publika a Pasažéři mají řádně otestovat jejich star-power. Budou tihle dva "fungovat" i bez velkých značek? A dostal se jeden z nejpropíranějších hollywoodských scénářů do správných rukou? Tady máte pár odstavců o tom, jestli se Mortenu Tyldumovi (Kód Enigmy) zadařilo nebo ne.

 

Jak ti vidí Mr. Hlad

Dvě herecké superhvězdy letí vesmírem, zažívají dobrodružství a hledají cestu jedna ke druhé navzdory odpudivé lži. No a to je všechno. Pasažéři dávají velký prostor Prattovi i Jennifer Lawrence a oba ho beze zbytku využívají, bohužel ale hrají spíš na charisma než na zajímavé postavy. Chemie mezi hrdiny a milostná linka je na celém jejich příběhu to nejzajímavější, problém je ale v tom,  že zabírá tak třetinu filmu a bez ní Pasažérům dochází dech. A samotné finále je navíc vyloženě nepodařené. Pratt a Lawrence se ovšem snaží tlačit to dopředu za všech okolností. Co dál? Hezká výprava, povedené triky a pár docela napínavých scén. Ve finále tak docela solidní podívaná, od dvou nejpopulárnějších hereckých tváří současnosti bych ale přeci jen čekal víc.

 

Jak to vidí Rimsy

Bál jsem se podivně překombinovaného scénáře, ale nedostal jsem vlastně ani to. Pokud budete stejně jako já čekat dvě hodiny na něco, co nepřijde, budete zklamaní. Na Jen i Chrise se hezky dívá, Newmanova hudba dělá, co má (přestože občas by nějaký temnější motiv neuškodil), a přestože se celou dobu vlastně nic neděje, nudit se nebudete. To je rozhodně plus. Stále se však jedná o elegantní stužkou převázanou krabici, v níž jednoduše nic není. Což je na takový projekt docela málo.

 

Jak to vidí KarelR

Na Pasažéry se moc hezky kouká a nakonec v nich nechybí ani stěžejní morální dilema (kdo projekt sleduje delší dobu, ví, o čem je řeč), přesto se ale nejedná o nějakou pecku. Nadějnou romanci totiž sráží akční závěr, který má hned několik přešlapů, a tentokrát je to sakra velká škoda. Filmu by prospěl ještě větší důraz na centrální vztah, jenž umí vyvolat celou škálu emocí a je v něm hned několik nosných myšlenek. Od komorní sci-fi se ale bohužel utíká k opulentnímu blockbusteru, v němž se leccos smete ze stolu, takže si ve finále řeknete, že šlo z daného materiálu vytřískat mnohem víc.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace