Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Assassin´s Creed


ikona
KarelR
assassins creedprvní reakce
Jak se povedla adaptace slavné herní série? 

Před pár dny se objevilo pár ohlasů z fandovské projekce Assassin's Creed. Herní nadšenci tvrdili, že se film povedl, teď ale dorazily první recenze, které tvrdí pravý opak. Fassbenderovo máchání čepelemi má na Rottenech 3,9/10 a 19 z 23 recenzí otáčí palec dolů. Zatím to tedy vypadá na videoherní peklíčko, jemuž jsou vyčítány celkem předvídatelné věci.

 

V první řadě prý brutálně nefunguje poměr současnosti a minulosti, který (jak víme od prvních rozhovorů) opravdu zakotvil u 2:1 ve prospěch naší doby. Justin Kurzel chtěl zlomit kletbu herní série a dokázat, že může Assassin's Creed šlapat i s moderními hrdiny, ti jsou ale podle všeho tragičtí a nikoho nezaujali. Film se navíc bere smrtelně vážně a v závěru samozřejmě naznačí epickou sérii, což jsou další pasti, do kterých už spadl nejeden velký biják.

Co se řeší dál? Hodně se kritizuje Fassbender, který údajně nemá co hrát, a pár pohlavků schytal i vizuál, jenž prý táhnou nahoru hlavně kostýmy ("Proč je tam tolik prachu a písku, že člověk skoro nic nevidí?"). Nejvíc se pak tradičně kope do scénáře, v němž má chybět cit pro postavy i spousta dalších věcí, které jsou potřeba k parádnímu dramatu.

 

Je vlastně něco, co se chválí? Assassin's Creed má nejvíc zářit v akčních scénách s dobovými zabijáky, tím ale pozitiva v podstatě veskrze končí. Jinak se mluví o dalším blockbusterovém zklamání, jež asi potká osud Warcraftu, který má na Rottenech 4,2/10 a po zoufalých amerických tržbách skončil bez pokračování.

Že se výlet do Azerothu v Česku líbí (7/10 od Civala v recenzi a 74% na ČSFD), takže asasíni ještě můžou dopadnout dobře? Kdo ví, třeba domácímu publiku sednou, zavítejte proto v příštích dnech na MZ - buď se tu objeví první dojmy, anebo se rovnou podělíme recenzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace