Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

FilmAsia už po dvanácté: Na co byste měli zajít?


ikona
imf
filmasia
Chcete dohnat to nejlepší z jihokorejské kinematografie? Můžete začít už dneska večer! 

Je příjemné vidět, že se v Česku daří i menším, úzce zaměřeným festivalům. Všichni ti Otrlí diváci apod. dokazují, že tu mají diváci rádi pestrost. A FilmAsia se svými dvanácti ročníky vysloveně potěší - přichází se železnou pravidelností a onen začátek prosince je vždy příjemným překvapením. Už je to zase tady... a program je zase natřískaný. V Lucerně se dnes večer startuje jihokorejským kandidátem na Oscara, politicko-špionážním blockbusterem The Age of Shadows. Hlavní oporou programu je pak megaúspěšný Vlak do Pusanu a jeho animovaný prequel Seoul Station. Nechci prozrazovat jejich zápletku, ale součástí večera bude i přednáška o fenoménu zombie v asijském filmu. Mrk-mrk.

 

Protože mluvíme o jihokorejské kinematografii, nesmí chybět nový Park Chan-wook, který sice sklidil spíš vlažné ohlasy, ale The Handmaiden jistě potěší všechny kompletáře jeho sbírky (tj. půlku lidí, kteří za ním jezdí do Varů). Osobně bych ale sázel spíš na mystery horor The Wailing, ukazující, že tenhle žánr je pořád ještě možné chytit za nový, neokoukaný okraj.

 

A protože Asie není jenom Korea, můžete na velkém plátně stihnout melodramatické a hodně meditativní (překlad do češtiny - je to tradiční festivalové anestetikum, ovšem s přidanou hodnotou) dílo Hou Hsiao-siena The Assassin nebo blockbusterovou epiku Back to 1942, která tradiční casting vylepšuje Adrienem Brodym a Timem Robbinsem. Japonskou kinematografii pak zastupuje vztahová koláž Fly Me to Minami a především nový koprodukční animák od Ghibli jménem Červená želva. Je to trochu jiná káva než od Miyazakiho a ani k ní nebudete potřebovat titulky, protože je beze slov.

Tolik chutí na jednom místě. Touhle Lucernou byste si (až do soboty) rozhodně měli posvítit. Další info hledejte na festivalovém webu, na viděnou v kině!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace