Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Útěk z New Yorku trochu jinak


ikona
Mr. Hlad
escape from new yorkjohn carpenterkurt russell
Snake Plissken se vrátí! Nová verze akční klasiky s Kurtem Russellem by ale nemusela být jen dalším zbytečný remake. Spíš naopak.  

V Hollywoodu musí Johna Carpentera milovat, málokterý režisér poskytl tolik materiálů k remakům jako on. Nových verzí se dočkal Halloween, Věc, Mlha, Útok na 13. okrsek a pracuje se i na předělávce Velkých nesnází v Malé Číně. V budoucnu by se jí měl dočkat i Útěk z New Yorku, kolem něhož se motal režisér Underworldů Len Wiseman a v souvislosti s obsazením Snakea Plisskena padala jména Gerarda Butlera nebo Toma Hardyho. Ale nevyšlo to, každopádně v za pár let bychom se přeci jen remaku dočkat mohli. Teď se ho do kin pokouší dostat tvůrce seriálového Luthera Neil Cross a objevilo se pár zajímavých informací, navíc takových, podle nichž vlastně o remake vůbec nepůjde. 

 

Nový Útěk z New Yorku by totiž měl být podle všeho prequel a má se odehrávat v době, kdy americká metropole ještě nebyla filmovým supervězením, ale luxusním městem, které od zbytku světa, kde už pomalu civilizace vyklízela pole a nahrazoval ji chaos, dělila obrovská skleněná zeď. Manhattan byl však pořád supermoderní místo s obřími budovami, mezi nimiž kroužili droni a na všechno dohlížela umělá inteligence. Zkrátka celkem pohoda. Dokud se tedy neobjeví superbouře Ellery, která míří přímo na New York a jak asi tušíte, bezpečnostní opatření na ni budou krátká. 

 

Podle všeho bychom tedy měli vidět, jak vlastně New York z původního filmu vznikl a jak se obří metropole proměnila v místo, kam by se bál i Šílený Max. Zatím ale všechno šlape, a tak na scénu přichází Snake Plissken. Ten by měl pracovat pro CIA a její ředitelku Robertu Hauk (v originále si šlo o chlapa a zahrál si ho Lee Van Cleef) a dostane za úkol najít ve městě Thomase Newtona, chlapíka, který šéfuje nadnárodní společnosti, všechny své prachy cpe do charity a tváří se jako Mirek Dušín. Zároveň je však vlastníkem podivného zařízení jménem Fat Boy, které by mohlo provést na světě hodně neplechy. A Plissken má tohohle pána dodat CIA. 

 

Nezní to špatně a je celkem fajn oživit tuhle značku v podstatě úplně novým příběhem, v němž se podle všeho i dočkáme odpovědí na otázky, jak Snake Plissken přišel o oko a proč se z něj stal v očích zákona rebel a zločinec. Je tedy dost možné, že až případný sequel by byl regulérní předělávkou akční klasiky, ale na podobné teorie je nejspíš ještě brzy. O nějakém datu natáčení nebo jménech režiséra a herců se ještě ani nezačalo spekulovat a je otázka, jestli se Crossovi povede jeho vizi prosadit, nebo se zase na pár let nad celým projektem zavře voda. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace