Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vaiana a Fantastická zvířata dál vládnou kinům


ikona
Cival
disneytržby
Jak si vedou největší hity podzimu? 

Víkendy po Díkuvzdání bývají nezáživné a chudé. Výnosy všech snímků jdou po pětidenním svátečním hýření strmě dolů, studia pak netlačí do distribuce nové velefláky, ale jen výplň.

Premiéru si tak odbyl jen nový hororový thriller Inkarnace, který vytěžil 2,6 milionu dolarů ze sedmnácti stovek kin. Stačilo to jen na deváté místo. Na víc ale tenhle podprůměrný napínák určitě myslet ani nemohl. Příliš nevýrazný kousek...

 

První pozici tak mohla úplně v klidu uhlídat Disneyho Moana. Příběh havajské hrdinky, která se v českých kinech jmenuje kvůli jedné italské pornohvězdě Odvážná Vaiana (googlit v Evropě Moanu totiž může snadno skončit narušením řádné výchovy dítěte, které najednou uvidí trochu jiné výstřiky a svalovce, než The Rocka poskakujícího na vlnách), si připočetl 28 milionů dolarů a při polovičních propadech se vytáhl na aktuálních 119 mega z Ameriky. Zatím se tu cílí jen lehce přes dvoustovku, uvidíme, jaká bude výdrž v příštích týdnech.

Ukazuje se nicméně, že Vaiana nebude tak veleúspěšným produktem v globálním měřítku. Průběžných 57 milionů ze zbytku světa není kdovíco. A i když se Vaiana ještě rozjede a tyhle výnosy výrazně navýší, původní miliardové sny jsou dávno v prachu. Chudáci od Disneyho budou mít ty miliardové megahity letos jen čtyři, a ne pět, šest... Fňuk.

 

Druhé místo si udržela Fantastická zvířata. Stačilo k tomu osmnáct milionů dolarů, které vytlačily zámořské tržby na průběžných 183 melounů. Ostatní kontinenty se ale činí ještě líp, takže návrat do potterovského světa se aktuálně vyplácí za 607 mega. Je to krásný průběžný výsledek pro ne-úplně-stoprocentně-ložený pokus o rozjetí nové filmové ságy a jasná radost pro Warnery, kteří se už klepou na to, až na podzim 2018 zaútočí s dvojkou na miliardu. Bude u toho i Johnny Depp.

Po sedmi milionech si připočetla lahůdka Příchozí a Zemeckisovi retro-thrilleroví Spojenci. Sci-fi Denise Villeneuva píchlo, že studio Paramount vecpalo Příchozí do dalších pěti stovek kin, ve snaze vytěžit co nejvíc z renomé filmu, jenž se objevil v prvních žebříčcích deseti nej snímků roku. Celkem se to povedlo, protože Příchozí měli nejmenší propady z pelotonu a můžou se chlubit už 73 miliony jen z Ameriky. Ta stovka zjevně padne, zajímavé... Spojenci jsou oproti tomu slaboučcí, protože škudlí slabých 28 mega. To snad ani za ten rozvod nestálo, Brade.

 

Doctor Strange se pořád drží na páté pozici. Dalších šest a půl milionu vytáhlo Cumberbatche na 215 milionů z Ameriky. Celosvětově jich je pak rovnou 634, takže Marvel pokračuje v úctyhodném těžení mimoamerických trhů a úspěšném zavádění dalších nových značek na scénu. Čerstvý povedený origin ale na Deadpoola, Batman v Superman ani Sebevražedný oddíl v rámci letošního pořadí stačit nebude. Ale celkem těsně.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2016

Šestý animák Trollové je už na hraně globální třístovky. Díky dalším 4,6 milionům pochází 141 z nich z Ameriky, což není špatná bilance, ale Foxové určitě chtěli víc.

Hacksaw Ridge na sedmé pozici tentokrát není největší trvalkou pořadí, ale jen těsně. I Gibsonův válečný masakr těžil ze své přítomnosti v čerstvě uveřejněných hitparádách top bijáků sezóny. Častá přítomnost v bestofkách roku jej žene vstříc oscarové soutěži, což tvůrce těší asi ještě víc než aktuálních 57 milionů z Ameriky. Mel ještě neřekl ve filmovém světě poslední slovo, buďme za to rádi.

 

Do desítky se vešly ještě dvě vánoční oddychovky: Zatímco Santa je pořád úchyl zklamává, černošské Almost Christmas si na sebe v klidu vydělalo.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se v kinech porvou Pařba o Vánocích neboli Office Christmas Party a drama Miss Sloane s Jessicou Chastain. Těsně před Star Wars se do kin zjevně nikdo moc nežene, těžko čekat od těchhle titulů nějaký velký humbuk a dolarový tajfun. Pak to ale už přijde...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace