Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #378 o Strážcích Galaxie a kaskadérech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Dostane Star-Lordova parta počítačovou hru? Co všechno jste přehlédli ve Fantastických zvířatech? A jak se vyvíjely kaskadérské kousky? 

První prosincový Výplach

Song týdne
Každá disneyovka chce mít alespoň jednu písničku, která bude tak chytlavá, že si ji bude broukat, dokud nezačnete song i film nenávidět. Let it Go z Ledového království to zvládlo dokonale, u Odvážné Vaiany jsem si ale nebyl jistý, která z písniček má tyhle ambice. U Disneyho ale nejspíš mají jasno. Dwayne Johnson a jeho You‘re Welcome vám vlezou do hlavy a jen tak je pryč nedostanete.

Hra týdne
Telltale Games dělají hodně slušné epizodické adventury. Mohli jste od nich zkusit Hru o trůny, Živé mrtvé, vynikající comicsovku ze světa Fables Wolf Among Us a čerstvě teď i Batmana. Fandům se to líbí, hry se obvykle povedou, takže se většinou netrpělivě čeká na to, do čeho se tahle firma pustí příště. A teď můžou oslavovat fanoušci Marvelu, dorazí totiž Strážci Galaxie a i když toho první upoutávka moc neukáže, rozhodně navnadí. 

 

Hvězda týdne
Zatímco Jackie Chan a Jet Li se v Hollywoodu víceméně prosadili, Donnie Yen tu nikdy žádnou velkou roli neměl. To se ale mění. Zatímco před pár lety vymetal malé role ve dvojce Bladea a čtyřce Highlandera, letos ho uvidíme v Rogue One a příští rok jako záporáka v sequelu xXx, kde potrápí Vina Diesela. Takže už asi můžeme říct, že je to hvězda i na západě. A teď už je to oficiální

 

Originalita týdne
V každé druhé diskusi u filmu člověk čte, že film je neoriginální, že už jsme to někde viděli a podobně. Jasně, píšeme to i v recenzích, ale tak nějak víme, že s tou originalitou je to složitější. Ve výsledku jde totiž nejde o to vymyslet nové příběhy a zápletky, ale ty známé podat trošku jinak. Ono totiž těch originálních příběhů moc není. 

 

Lego týdne
Už jsme si zvykli, že všechno, co má alespoň trošku blízko k žánru fantasy nebo sci-fi, se dřív nebo později dočká lego verze. Někdy oficiální, někdy fanouškovské. Teď došlo i na dvojku Strážců Galaxie, což je půl roku před premiérou možná trochu překvapivé, ale… na co byste vlastně chtěli čekat

 

Klip týdne
Kapela OK Go už se do Výplachu párkrát podívala. Nikoliv kvůli své muzice, ale kvůli videím. Ne že by tahle parta hrála špatně, jsme ale na filmovém webu, a tak se věnujeme spíš tomu, co je vidět a ne jenom slyšet. A OK Go točí luxusní klipy. Ten k jejich novince The One Moment trvá čtyři a čtvrt minuty, reálně na něm ale uvidíte něco přes čtyři vteřiny. Jen extrémně zpomalené. A vypadá to samozřejmě perfektně.

Odkazy týdne
Fantastická zvířata a kde je najít fanoušky Harryho Pottera hodně potěšily. Eddie Redmayne tu běhal po New Yorku, tvářil se vyjukaně, zachraňoval různé potvory a bylo to víceméně to, co lidi chtěli vidět. A samozřejmě došlo i na hromadu odkazů na potterovky a jejich svět. Zorientovat se v nich však nejspíš není sranda ani pro znalce, ale s tímhle videem by to mohlo být snazší. 

 

Kaskadér týdne
Damiena Walterse nejspíš neznáte, v akci jste ho však asi viděli. Jako kaskadér se podílel na filmech Skyfall, Captain America: Návrat prvního Avengera, na dvojce Sherlocka Holmese nebo Kingsman. No a teď vám tenhle profík na slovo vzatý předvede v jednom videu, jak moc se jeho profese změnila od doby němého filmu. Jo, hodně. Ale oni si to nejspíš užili i ti veteráni. 

 

Burgery týdne
Když někdo natáčí reklamu s celebritami, obvykle chce, aby vypadala cool, luxusně, seriózně, draze a prostě aby v lidech vzbudila dojem, že si to kafe od George Clooneyho musí dát. No a pak je tu Burger King, který najal Jona Hedera a Efrena Ramireze a ukecal je, aby se ještě jednou vrátili ke svým hrdinům z bizarní komedie Napoleon Dynamite. A tady je výsledek. 

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejlepší disneyovku. Nejvíc bodů od vás dostalo Na vlásku. Na to, aby z tohohle animáku byla klasika, je ještě asi brzo, rozhodně jde však o povedenou pohádku, která není jen pro děti a baví malé holky i kluky. Dobrá volba. 

 

Dnes se odrazíme od Civalova interview s režisérem seriálu Semestr a zajímalo by nás, který český seriál je podle vás nejlepší. Nebojte se sáhnout i po internetových věcech, každopádně jako vždy napište název do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace