Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nebuďte pasivní, hrajte!


ikona
imf
herní adaptacehry
 

Podobná hesla jako by na vás křičela záplava herních titulů, odvozených od filmových licencí. V Los Angeles před pár dny začal největší svátek počítačových hráčů, výstava Electronic Entertaiment Expo (E3) a je ohlášeno tolik her podle filmů, až se vám z toho zamotá hlava.

Osobně teď sice chytám dech spíš z nové ukázky na Final Fantasy XIII a taky některých next-gen titulů (vyčerpávající pokrytí nabízí např. Game Trailers - jsou to hotové žně), ale vás bude zajímat spíš ta filmová sorta. Na E3 se konečně objevily rozumné ukázky z titulů jako Scarface (klon GTA) nebo Miami Vice (střílečka z pohledu třetí osoby), v dobrém světle se představil i Wooův Stranglehold (pořád si nemyslím, že to na Maxe Paynea bude stačit), ale především byly oznámeny novinky.

Mezi ně patří i třetí Spider-Man. Jeho adaptace není žádným překvapením a žádné drama nevyvolala ani upoutávka, která svou hodnotou odkazuje spíš k hollywoodským teaserům, plným vznosných nadpisů. Spidey je nicméně dost daleko - svou premiéru na next-gen konzolích si odbude až v květnu 2007, těsně před premiérou filmu. Jeho comicsový, filmový i herní kolega Superman to do premiéry nestihne. EA dost odvážně release hry posunuli a producentům vysvětlili, že raději udělají kvalitní hru se zpožděním, než flákotu v termínu. Zajímavé.

Warneři mají v ohni ještě další želízko - herní adaptaci Drsného Harryho. Na hře se podílí nejen Clint Eastwood, ale i Gene Hackman nebo Laurence Fishburne a cílem je opět zasáhnout trh s next-gen konzolemi. Hry se dočkáme v roce 2007 a vyjde společně s Dirty Harry: Ultimate Collection, což není nic menšího, než všechny filmy s Harrym kompletně v HD s remasterovaným zvukem a spoustu dosud neviděných bonusů. Těšíme se moc.

Guillermo Del Toro oznámil, že spolupracuje s Konami na herní adaptaci Hellboye. Tentokrát je to přímo adaptace comicsu a na designu a ději hry spolupracuje i Mike Mignola. Del Toro mimochodem pilně pracuje na sequelu Hellboy: The Golden Army.

A konečně - Michael Mann chystá hru podle snímku Nelítostný souboj (Heat). Bude to střílečka z vlastních očí, ale Mann hodlá zapřáhnout herce z filmu a vymyslet zajímavý koncept. Zmiňovat se o tom, že je to next-gen hra je asi zbytečné. V roce 2007 už tohle dělení přestane existovat.

Čímž se ladně dostáváme k PlayStation 3, která si konečně odbyla svojí premiéru. Je velká, je sexy a bude stát 499/599 dolarů (liší se velikostí disků). Ovladač byl vyměněn (bumerangový model vystřídal vylepšený ovladač ze dvojky - bezdrátový, s pohybovým senzorem) a PS3 se na trh dostane už 17. listopadu (USA/Evropa... Japonci se dočkají o šest dnů dříve).

Hlavním trumfem by samozřejmě měla být Blu-Ray mechanika, ale Microsoft se "probudil" a začne ještě v létě (doufejme) nabízet za sto dolarů HD-DVD mechaniku, která půjde k X360 připojit pomocí USB konektoru. To z X360 udělá dostupný HD-DVD přehrávač a není vyloučeno, že se v dohledné době začne vyrábět X360 verze, která bude mít HD-DVD mechaniku v základu. Microsoft také oznámil, že ještě do konce roku bude mít X360 oficiální podporu i u nás. Podzim holt bude pro hráče opravdovým požehnáním.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace