Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantastická zvířata mají balík, sesadila Strange


ikona
Cival
david yateseddie redmaynefantasticka zvirata a kde je najitharry pottertržby
Jak moc Redmayne a spol. napodobili Pottera? 

Hit to bude! A další díly se můžou v klidu kutit. To je nejpodstatnější informace, kterou si studio Warner Bros. odnese z uplynulého víkendu. I když možná čekali ještě o něco víc a mrzí je, že Fantastická zvířata nemají nárok srovnávat se přímo s Harry Potterem, může je těšit, že tady je zaděláno na novou nosnou fantasy sérii. A to po konci bradavické epopeje nebo po rozloučení s Hobitem není vůbec nepodstatná zpráva.

Ba právě naopak. Studio Warner Bros. neprožívá zrovna nejkrásnější období, ostatně časy jeho panování jsou dávno tatam. Zatímco dřív se hrnuly chvalozpěvy i miliardy co chvíli, v éře po Temném rytíři a po zmíněných megahitových ságách studio marně hledá dřívější jistoty – rozvíjející se comicsové univerzum pod hlavičkou DC sice zalepí nějakou tu účetní díru, rozpačité kritické i divácké přijetí ale nedělá z tohohle rajónu úplně tutové místo pro kutání dukátů. Právě Fantastická zvířata by jím ale mohla být.

Předně, film se povedl výrazně víc než Yatesův předchozí warnerovský Tarzan. Chvála od kritiků i diváků by měla pomoct k tomu, aby diváci přišli na dvojku najisto, když ví, že nejde jen o bezobsažný digitální přílepek k Potterovi a že na ně bude dokonce čekat Johnny Depp. Navíc se nebude začínat od nuly, protože Fantastická zvířata otevřela za velmi solidních 75 milionů dolarů. Ano, potterovky zvládaly ve finále stejnou sumu překonat za jeden jediný den, u nově nastartované série jde ale o slušný počin, který by měl vést k dvoustovce jen z Ameriky.

TRŽBY VŠECH POTTEROVEK

Zbytek světa stihl přisypat na konto už dalších 143 mega. Tahle suma by se měla v příštích týdnech minimálně čtyřnásobně navýšit, takže se bude výrazně stupňovat i aktuální celosvětový zisk 218 milionů dolarů. Rowlingová, Yates i Redmayne nebudou mít nouzi o další práci.

Na zbytek žebříčku tentokrát kdovíjaký pohled není, protože všechny filmy to pod tíhou úspěšných Fantastických zvířat celkem schytaly. I tržby oblíbeného Doctora Strange spadly o 59% na 17,6 milionů z uplynulého víkendu. Strange jich má aktuálně 181 z Ameriky a 571 v globálním součtu, takže dotírá na výnosy prvních dvou Iron Manů. Ovšem už vědomí, že hravě přeskočí Ant-Mana, potěší.

TRŽBY MARVELOVEK  

Sedmnáct a půl milionu přičítá i animák Trollové, který musí litovat toho, že mu páru ubírá těžká rodinná konkurence – teď pro potterofily, za týden pro milovníky disneyovek. Amerických 116 milionů je nicméně solidních, globálních 261 mega zůstává zatím za očekáváním.

 

Na čtvrté příčce je zjevné, že sci-fi Příchozí trvalkou nebude. Propad zisků o 51% a připočtení necelých dvanácti milionů nevěstí nic obchodně zásadního. Průběžných 43 mega se už zdvojnásobit nepodaří, o nějakém tlačení se ke stovce ani nemluvě. A zbytek světa to nevytrhne. Tak uvidíme, co se semele okolo oscarových dostihů.

Za pátou černošskou vánoční oddychovkou Almost Christmas, která těží hlavně z nízkého rozpočtu, se pak už skrývá jediná stálice pořadí, totiž Gibsonův válečný flák Hacksaw Ridge. Ten díky třetinovým poklesům připočetl necelých sedm milionů a z Ameriky aktuálně hlásí skoro 43 mega – je jasně vidět, že po téhle rychle proslulé vojenské brutalitě jsou diváci sakramentsky lační.

 

Až na sedmé příčce můžeme najít druhou novinku týdne The Edge of Seventeen. Teenagerská dramedie se skvělými ohlasy (95% pozitivních recenzí!) kasovní díru do filmového světa bohužel neudělá. Necelých pět milionů je i na nezávislárnu uvedenou ve dvou tisícovkách kin docela slabota.

Ještě hůř je na tom ale třetí premiéra, kterou je obstojné boxerské drama Bleed for This s Milesem Tellerem. Ten se ani letos v pecce jako Whiplash neobjevil - a z té další rockyovské variace, která spoléhá na jeho herecký výkon, nebude ani kasaštyk, jak napovídá slabý dvoumilionový otvírák. Mrzuté.

 

Desítku pak uzavírá v Americe velmi úspěšné Zúčtování a prý extrémně špatný thriller Shut In.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás čeká hodně zajímavá sestavička se Zemeckisovými Spojenci, animákem Moana aka Odvážná Vaiana, dvojkou Santa je úchyl a nevýraznou dramedií legendárního Warrena Beattyho Rules Don´t Apply.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace