Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Robert Vaughn, poslední ze Sedmi statečných


ikona
KarelR
riprobert vaughn
Přišli jsme o dalšího klasika. 

Jméno Robert Vaughn by vám samo o sobě nejspíš nic neřeklo, stačí se ale podívat na fotku a musíte poznat Leeho ze Sedmi statečných. Traumatizovaný Chrisův kámoš patří mezi nejvýraznější postavy legendárního westernu. Nejspíš vás tedy nepotěší, že nás Robert Vaughn právě opustil.

 

Americký herec, jenž se mihnul už v Desateru přikázání a v roce 1959 prorazil díky Hochům z Filadelfie s Paulem Newmanem, se dožil 83 let. Jeho nejslavnější film jsme řešili o odstavec výš (přišel ve stejný rok, kdy mu zmíněná newmanovka přinesla oscarovou nominaci!), Vaughn toho ale zvládnul mnohem víc. Především nastřádal stovky televizních rolí, mezi nimiž vynikají Napoleon Solo z klasiky The Man from U.N.C.L.E. a Albert Stroller z britských Podfukářů. A správně myslíte na to, že se kromě trojky Supermana a Mostu u Remagenu objevil v Bullitově případu a ve Skleněném pekle, očividně tedy měl blízko jak k Newmanovi, tak k McQueenovi.

 

Vaughnovým posledním filmem je drama Gold Star, které šlo do kin teprve před měsícem. Newyorský rodák tak zůstal před kamerou až do konce a tímto mu děkujeme za kupu rolí, v nichž ladně přebíhal mezi usměvavými sympaťáky a charismatickými padouchy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace