Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nová Hvězdná pěchota se blíží


ikona
Mr. Hlad
starship troopers
Lidstvo si zopakuje válku proti broukům v nové adaptaci miliary sci-fi klasiky Roberta Heinleina. Kdo u toho bude? 

Filmová a literární Hvězdná pěchota by se od sebe snad ani nemohly víc lišit. Brutální sci-fi akce Paula Verhoevena si z předlohy bere víceméně jen základní konflikt lidí s obří armádou brouků, ale to je všechno. Zatímco na plátně trhal gigantický hmyz lidské vojáky ozbrojené srandovními puškami, v knize vyrazilo lidstvo do boje ve speciálních bitevních oblecích, které by se určitě líbily Tomu Cruiseovi v Na hraně zítřka. Paul Verhoeven se dokonce přiznal, že knížku ani nedočetl, ale i tak dovedl natočit kontroverzní, brutální a chytrou kombinaci válečného pekla a sci-fi satiry, kterou si rádi vpálíme minimálně jednou ročně. 

 

O nové verzi se mluví už pět let, ale teprve teď se začíná dít něco konkrétního. Na jména režiséra nebo hereckých hvězd je ještě brzy, ale jisté je, že o scénář se postarají Mark Swift a Damian Shannon. Tohle duo má na kontě blížící se celovečerní Pobřežní hlídku, takže těžko říct, jestli jsou pro military sci-fi ti praví, už však stihli říct, že jejich verze rozhodně nebude remake Verhoevenova filmu. Dost pravděpodobně se tedy dočkáme věrnější adaptace, což je dobře. Určitě se ale nemusíme bát, že by se ubíralo na akci, novou verzi totiž produkuje Neal H. Moritz, který je zodpovědný za Rychle a zběsile a pracuje třeba na novém Highlanderovi. Snad s tedy povede těmhle třem pánům s projektem pohnout. Nějakou velkolepou vojenskou akci ve vesmíru by to celkem chtělo…

--- 

Vytáhni v hospodě: Hlavní roli v původní Hvězdné pěchotě tvůrci nabídli Marku Wahlbergovi, ale neměl zájem. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace